Begin een leesclub op kantoor

Een efficiënte en leuke manier om uzelf te ontwikkelen en informatie te delen, is een leesclub. U kunt met een groep collega’s afspreken om hetzelfde businessboek te lezen en op regelmatige tijdstippen samen te komen om het te bespreken.

Stuur een mail om te polsen hoeveel interesse er bestaat voor de leesclub. De bedoeling is dat de leden in hun vrije tijd een businessboek lezen en bijvoorbeeld eenmaal per week tijdens de lunch een aantal hoofdstukken bespreken.

– Tijdens de eerste bijeenkomst kunnen er suggesties worden gedaan. Een alternatief is dat een klein groepje op zoek gaat naar een geschikt boek. Als de clubleden uit verschillende afdelingen komen, is een boek met een brede invalshoek gewenst. Indien nodig, kan er gestemd worden.

– De werkgever kan voorstellen om de boeken te betalen. Het is een kleine prijs voor een goed initiatief dat kennis genereert. Elke deelnemer moet zijn eigen exemplaar hebben, want een boek delen zorgt voor bijkomende stress.

Houd een korte vergadering om het boek uit te delen en te bepalen hoeveel hoofdstukken de groep elke week zal lezen. Een vrijwilliger moet deze bijeenkomst leiden. De volgende vergaderingen worden ook steeds door een vrijwilliger voorgezeten.

– Houd de lunchmeetings in een vergaderzaaltje. Een flipchart of witbord kunnen handig zijn.

– Als het boek uit is, kunt u opnieuw een mail uitsturen om leden te ronselen. De club mag geen exclusief groepje worden.

Bron: humanresources.about.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content