Dat concludeert het Waarborgfonds in zijn activiteitenverslag. Het fonds, een dochter van PMV, biedt kredietverschaffers de mogelijkheid hun financieringsdossiers te verstevigen met zekerheden.

Dat het voor bedrijven moeilijk wordt financiering te vinden, leidt het Waarborgfonds af uit zijn eigen werking. Elke euro waarborg die het fonds gaf, leverde in 2012 liefst 2,45 euro aan investeringen op, een record.

Tegelijk lag het gemiddelde waarborgpercentage met 62,5 procent lager dan in 2011, toen voor ongeveer 64 procent van de investering een waarborg werd gevraagd door de kredietverschaffers.

Dat concludeert het Waarborgfonds in zijn activiteitenverslag. Het fonds, een dochter van PMV, biedt kredietverschaffers de mogelijkheid hun financieringsdossiers te verstevigen met zekerheden. Dat het voor bedrijven moeilijk wordt financiering te vinden, leidt het Waarborgfonds af uit zijn eigen werking. Elke euro waarborg die het fonds gaf, leverde in 2012 liefst 2,45 euro aan investeringen op, een record. Tegelijk lag het gemiddelde waarborgpercentage met 62,5 procent lager dan in 2011, toen voor ongeveer 64 procent van de investering een waarborg werd gevraagd door de kredietverschaffers.