Sarah Callens en Karolien Emmers komen uit de reclamesector. Hun eerste zakenidee was Hello My Dear (HMD): een onlineplatform waarmee mensen het levensverhaal van hun oma, de geboorte van hun kind of een andere persoonlijke mijlpaal konden verwerken in een boek of een film. Vier vijfde van hun tijd besteden de twee ondernemers nu aan hun jongste merk: A Company Story, waarmee ze eind vorig jaar naar buiten kwamen.

"Onze klanten zijn vooral familiebedrijven en kmo's. We gaan in het bedrijf via interviews op zoek naar het verhaal van de onderneming en verwerken dat tot een website, een boek, een film of in een andere vorm. De aanleiding kan bijvoorbeeld de verjaardag van het bedrijf of een rebranding zijn", zegt Sarah Callens, die als psychologe de verhalen zoekt, terwijl vennoot en productontwikkelaar Karolien Emmers zoekt naar een creatieve manier om de verhalen vorm te geven.

Die zichtbaarheid is voor een bedrijf interessant om zijn klanten en zijn personeel aan zich te binden of om bekender te worden bij prospecten of jobzoekers. Sarah Callens noemt wat de Antwerpse bvba doet 'storytellingconsultancy', iets tussen een consultancy- en een reclamebureau in. A Company Story werkte al voor een tiental klanten _ vooral bedrijven, maar ook Voka. Het is op zoek naar een verkoper om zijn aanbod beter te commercialiseren.

De oprichters financierden hun bedrijf met eigen middelen, een lening van het Participatiefonds en de bank en een begininvestering van het startersagentschap iMinds. Incubator Startit@KBC bleek voor het ondernemersduo vooral handig om zijn netwerk te verbreden. "Ondertussen genereren we omzet en investeren we die in het bedrijf. We zijn niet op zoek naar nieuwe financiering", besluit Callens.

Sarah Callens en Karolien Emmers komen uit de reclamesector. Hun eerste zakenidee was Hello My Dear (HMD): een onlineplatform waarmee mensen het levensverhaal van hun oma, de geboorte van hun kind of een andere persoonlijke mijlpaal konden verwerken in een boek of een film. Vier vijfde van hun tijd besteden de twee ondernemers nu aan hun jongste merk: A Company Story, waarmee ze eind vorig jaar naar buiten kwamen."Onze klanten zijn vooral familiebedrijven en kmo's. We gaan in het bedrijf via interviews op zoek naar het verhaal van de onderneming en verwerken dat tot een website, een boek, een film of in een andere vorm. De aanleiding kan bijvoorbeeld de verjaardag van het bedrijf of een rebranding zijn", zegt Sarah Callens, die als psychologe de verhalen zoekt, terwijl vennoot en productontwikkelaar Karolien Emmers zoekt naar een creatieve manier om de verhalen vorm te geven. Die zichtbaarheid is voor een bedrijf interessant om zijn klanten en zijn personeel aan zich te binden of om bekender te worden bij prospecten of jobzoekers. Sarah Callens noemt wat de Antwerpse bvba doet 'storytellingconsultancy', iets tussen een consultancy- en een reclamebureau in. A Company Story werkte al voor een tiental klanten _ vooral bedrijven, maar ook Voka. Het is op zoek naar een verkoper om zijn aanbod beter te commercialiseren. De oprichters financierden hun bedrijf met eigen middelen, een lening van het Participatiefonds en de bank en een begininvestering van het startersagentschap iMinds. Incubator Startit@KBC bleek voor het ondernemersduo vooral handig om zijn netwerk te verbreden. "Ondertussen genereren we omzet en investeren we die in het bedrijf. We zijn niet op zoek naar nieuwe financiering", besluit Callens.