De eerste winterse buien - in bepaalde steden is er zelfs sprake van lichte sneeuwval - komen zaterdag bijzonder ongelegen voor de handelaars die hun koopwaar tegen forse kortingen aanprijzen.

Dat de eerste dag van de wintersolden dit jaar op een zaterdag valt, blijkt dan weer positief, omdat veel klanten na de feestdagen dan nog vakantie hebben. Dit zal volgens de werkgeversorganisatie ongetwijfeld een gunstig effect hebben op de omzet van de handelaars.

Ondanks het slechte weer kwamen de koopjes in de namiddag wel goed op dreef en trotseerden heel wat consumenten het barre weer om op koopjesjacht te gaan. Er is sprake van een status quo ten opzichte van vorig jaar, meldt Unizo.

Gemiddeld starten de solden bij de zelfstandige modehandelaars met -30 procent, blijkt uit een rondvraag van Unizo bij beroepsvereniging Mode Unie.

Volgens de recentste bevraging van onderzoeksbureau Marketing Development, in opdracht van Mode Unie, wordt gemiddeld 40 procent van de collecties tijdens de solden verkocht. "Bovendien koopt de consument, ook tijdens de solden, heel gericht. Hij gaat daarbij op zoek naar basisstukken om zijn/haar garderobe verder aan te vullen," verduidelijkt directeur Luc Ardies.

Onder meer door het zachte winterweer van de afgelopen weken viel de winterverkoop nogal tegen, zo blijkt: - 9 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Er zijn dus nog heel wat mooie stukken blijven hangen in de winkels, wat het voor de koopjesjagers zeker aantrekkelijk maakt om op koopjesjacht te gaan, besluit Unizo.

(BO)

De eerste winterse buien - in bepaalde steden is er zelfs sprake van lichte sneeuwval - komen zaterdag bijzonder ongelegen voor de handelaars die hun koopwaar tegen forse kortingen aanprijzen.Dat de eerste dag van de wintersolden dit jaar op een zaterdag valt, blijkt dan weer positief, omdat veel klanten na de feestdagen dan nog vakantie hebben. Dit zal volgens de werkgeversorganisatie ongetwijfeld een gunstig effect hebben op de omzet van de handelaars.Ondanks het slechte weer kwamen de koopjes in de namiddag wel goed op dreef en trotseerden heel wat consumenten het barre weer om op koopjesjacht te gaan. Er is sprake van een status quo ten opzichte van vorig jaar, meldt Unizo.Gemiddeld starten de solden bij de zelfstandige modehandelaars met -30 procent, blijkt uit een rondvraag van Unizo bij beroepsvereniging Mode Unie.Volgens de recentste bevraging van onderzoeksbureau Marketing Development, in opdracht van Mode Unie, wordt gemiddeld 40 procent van de collecties tijdens de solden verkocht. "Bovendien koopt de consument, ook tijdens de solden, heel gericht. Hij gaat daarbij op zoek naar basisstukken om zijn/haar garderobe verder aan te vullen," verduidelijkt directeur Luc Ardies. Onder meer door het zachte winterweer van de afgelopen weken viel de winterverkoop nogal tegen, zo blijkt: - 9 % in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er zijn dus nog heel wat mooie stukken blijven hangen in de winkels, wat het voor de koopjesjagers zeker aantrekkelijk maakt om op koopjesjacht te gaan, besluit Unizo. (BO)