Houd de ramen vrij met een aardappel. Om te vermijden dat de ramen 's nachts aanvriezen, is het voldoende om ze in te smeren met een aardappel die u in tweeën gesneden hebt.

Geen beslagen ruiten. Om te vermijden dat de ramen aan de binnenkant beslaan, wrijft u ze in met een doek met een heel klein beetje afwasmiddel of shampoo.

Geen handrem gebruiken. Bij ernstige vorst kan de handrem vastvriezen. Schakel liever in eerste versnelling om de auto te blokkeren.

Giet nooit heet water op de ruiten. Leg een stuk karton op de voorruit en een deken over de motorkap.

Als de motor moeilijk start: niet forceren. Schakel eerst kort de koplampen aan om de accu op te warmen. Schakel dan alle elementen die stroom verbruiken uit en duw het koppelingspedaal in (ook al staat de pook in vrije stand). Laat de startmotor niet te lang draaien. Herhaald kort starten is beter om de accu te sparen.

Laat de auto niet draaien voordat u wegrijdt. De motor warmt op deze manier vrijwel niet op en het is slecht voor het milieu.

Bron: Touring

Houd de ramen vrij met een aardappel. Om te vermijden dat de ramen 's nachts aanvriezen, is het voldoende om ze in te smeren met een aardappel die u in tweeën gesneden hebt. Geen beslagen ruiten. Om te vermijden dat de ramen aan de binnenkant beslaan, wrijft u ze in met een doek met een heel klein beetje afwasmiddel of shampoo. Geen handrem gebruiken. Bij ernstige vorst kan de handrem vastvriezen. Schakel liever in eerste versnelling om de auto te blokkeren. Giet nooit heet water op de ruiten. Leg een stuk karton op de voorruit en een deken over de motorkap. Als de motor moeilijk start: niet forceren. Schakel eerst kort de koplampen aan om de accu op te warmen. Schakel dan alle elementen die stroom verbruiken uit en duw het koppelingspedaal in (ook al staat de pook in vrije stand). Laat de startmotor niet te lang draaien. Herhaald kort starten is beter om de accu te sparen. Laat de auto niet draaien voordat u wegrijdt. De motor warmt op deze manier vrijwel niet op en het is slecht voor het milieu. Bron: Touring