- Ga praten met deze baas. Zeg wat u nodig hebt: richtlijnen, feedback, ondersteuning... Wees beleefd en focus op uw behoeften.
- Vraag hem hoe u hem kan helpen om zijn doelstellingen te bereiken. Luister en geef de nodige ondersteuning.
- Zoek een mentor onder de andere managers of meer ervaren collega's om het leerproces in gang te houden. Doe dit met medeweten van uw baas.
- Als deze stappen nog niet hebben geholpen, kunt u de manager van uw baas vragen om ondersteuning. Of u gaat naar de personeelsdienst om advies in te winnen. Uw baas zal u deze actie niet vergeven, dus u moet zeker zijn dat u alles in uw vermogen hebt gedaan om de situatie te verbeteren.
- Als er niets verandert en u vermoedt dat u niet geloofd wordt, betrek er dan collega's bij die dezelfde ervaring hebben met de betrokken manager. Ga samen naar de baas van uw baas, zodat de omvang van het probleem duidelijk wordt.
- Als u denkt dat uw manager niet kan of wil veranderen, vraag dan om een overplaatsing. Is die optie niet beschikbaar, dan moet u uitkijken naar een andere baan.

Bron: Humanresources.about.com

- Ga praten met deze baas. Zeg wat u nodig hebt: richtlijnen, feedback, ondersteuning... Wees beleefd en focus op uw behoeften. - Vraag hem hoe u hem kan helpen om zijn doelstellingen te bereiken. Luister en geef de nodige ondersteuning. - Zoek een mentor onder de andere managers of meer ervaren collega's om het leerproces in gang te houden. Doe dit met medeweten van uw baas. - Als deze stappen nog niet hebben geholpen, kunt u de manager van uw baas vragen om ondersteuning. Of u gaat naar de personeelsdienst om advies in te winnen. Uw baas zal u deze actie niet vergeven, dus u moet zeker zijn dat u alles in uw vermogen hebt gedaan om de situatie te verbeteren. - Als er niets verandert en u vermoedt dat u niet geloofd wordt, betrek er dan collega's bij die dezelfde ervaring hebben met de betrokken manager. Ga samen naar de baas van uw baas, zodat de omvang van het probleem duidelijk wordt. - Als u denkt dat uw manager niet kan of wil veranderen, vraag dan om een overplaatsing. Is die optie niet beschikbaar, dan moet u uitkijken naar een andere baan. Bron: Humanresources.about.com