Dat blijkt dinsdag uit de Ifo-barometer. De index die het vertrouwen van de ondernemer in de grootste economie van Europa peilt, klokt in november af op 109 punten tegenover 108,2 punten in oktober. Analisten hadden gerekend op een lichte terugval.

De Ifo-barometer, gebaseerd op een peiling bij een 7000-tal ondernemers in Duitsland, noteert in november de hoogste score sinds juni 2014.

"De Duitse economie wordt niet aangetast door de toenemende onzekerheid wereldwijd. Zelfs de aanslagen in Parijs hadden geen negatief effect", luidt het in een toelichting van het in München gevestigde Ifo-instituut.

De deelindex die de vooruitzichten over een half jaar in kaart brengt, stijgt in november tot 104,7, waaruit blijkt dat veel ondernemingen ervan uitgaan dat ze de economische tegenwind wel zullen kunnen trotseren.

Ifo-econoom Klaus Wohlrabe meldt aan Reuters dat de Duitse consumptie goed blijft presteren, terwijl de prognoses voor de export positief blijven. Wohlrabe voegt eraan toe dat de deelindex voor de automobielsector blijft stijgen, ondanks het dieselschandaal rond de emissies van Volkswagen-dieselvoertuigen.

(BO)

Dat blijkt dinsdag uit de Ifo-barometer. De index die het vertrouwen van de ondernemer in de grootste economie van Europa peilt, klokt in november af op 109 punten tegenover 108,2 punten in oktober. Analisten hadden gerekend op een lichte terugval. De Ifo-barometer, gebaseerd op een peiling bij een 7000-tal ondernemers in Duitsland, noteert in november de hoogste score sinds juni 2014."De Duitse economie wordt niet aangetast door de toenemende onzekerheid wereldwijd. Zelfs de aanslagen in Parijs hadden geen negatief effect", luidt het in een toelichting van het in München gevestigde Ifo-instituut.De deelindex die de vooruitzichten over een half jaar in kaart brengt, stijgt in november tot 104,7, waaruit blijkt dat veel ondernemingen ervan uitgaan dat ze de economische tegenwind wel zullen kunnen trotseren. Ifo-econoom Klaus Wohlrabe meldt aan Reuters dat de Duitse consumptie goed blijft presteren, terwijl de prognoses voor de export positief blijven. Wohlrabe voegt eraan toe dat de deelindex voor de automobielsector blijft stijgen, ondanks het dieselschandaal rond de emissies van Volkswagen-dieselvoertuigen.(BO)