Gooi ze meteen in het diepe. Geef jonge mensen direct beslissingsbevoegdheid op minstens één terrein. Geef na het afronden van de opdracht zo snel mogelijk heldere feedback.
Beloon ze openlijk. Noem de persoon en zijn verdienste bij naam tijdens het teamoverleg. Of vraag hem om zijn mening tijdens een vergadering.
Stel vragen. Vraag uw jonge teamleden bijvoorbeeld wat het domste project is waar de organisatie momenteel aan werkt. Alleen al het feit dat u dit soort vragen stelt, heeft impact. U op uw beurt komt erachter dat wat voor u vanzelfsprekend is, dat niet automatisch voor het team is.
Bevorder het contact. Loop rond en maak uzelf zichtbaar en benaderbaar. Stimuleer tijdens bedrijfsbijeenkomsten de onderlinge contacten.
Geef ze oprechte aandacht. Geef ze complimenten, maar alleen als u het meent. Jonge mensen voelen haarfijn aan als u aan het slijmen bent.
Focus op de lange termijn. In de naweeën van de recessie hebben jongeren grote bewondering voor managers die focussen op langetermijnbeloningen. Laat zien dat u weerstand kunt bieden tegen kortetermijnbonussen.
Focus op kortdurende projecten. Jonge medewerkers vervelen zich snel. Stel daarom weekdoelen zodat iedereen op maandag weet wat er vrijdag gerealiseerd moet zijn.
Ontsla mensen die niet presteren. Jongeren kunnen er niet tegen als ze zien dat mensen die de kantjes eraf lopen toch mogen blijven. Zorg ervoor dat u zich ontdoet van medewerkers die de sfeer verpesten.
Wees een leider. Die arm om de schouders en dat grapje kunnen snel opgevat worden als gebrek aan respect. Gedraag u als een leider en wordt niet te informeel.

Bron: Managersonline.nl

Gooi ze meteen in het diepe. Geef jonge mensen direct beslissingsbevoegdheid op minstens één terrein. Geef na het afronden van de opdracht zo snel mogelijk heldere feedback. Beloon ze openlijk. Noem de persoon en zijn verdienste bij naam tijdens het teamoverleg. Of vraag hem om zijn mening tijdens een vergadering. Stel vragen. Vraag uw jonge teamleden bijvoorbeeld wat het domste project is waar de organisatie momenteel aan werkt. Alleen al het feit dat u dit soort vragen stelt, heeft impact. U op uw beurt komt erachter dat wat voor u vanzelfsprekend is, dat niet automatisch voor het team is. Bevorder het contact. Loop rond en maak uzelf zichtbaar en benaderbaar. Stimuleer tijdens bedrijfsbijeenkomsten de onderlinge contacten. Geef ze oprechte aandacht. Geef ze complimenten, maar alleen als u het meent. Jonge mensen voelen haarfijn aan als u aan het slijmen bent. Focus op de lange termijn. In de naweeën van de recessie hebben jongeren grote bewondering voor managers die focussen op langetermijnbeloningen. Laat zien dat u weerstand kunt bieden tegen kortetermijnbonussen. Focus op kortdurende projecten. Jonge medewerkers vervelen zich snel. Stel daarom weekdoelen zodat iedereen op maandag weet wat er vrijdag gerealiseerd moet zijn. Ontsla mensen die niet presteren. Jongeren kunnen er niet tegen als ze zien dat mensen die de kantjes eraf lopen toch mogen blijven. Zorg ervoor dat u zich ontdoet van medewerkers die de sfeer verpesten. Wees een leider. Die arm om de schouders en dat grapje kunnen snel opgevat worden als gebrek aan respect. Gedraag u als een leider en wordt niet te informeel. Bron: Managersonline.nl