1. Sluit het blogbericht af met een vraag, bijvoorbeeld: "Bent u het hiermee eens? Geef uw mening hieronder!"

2. Maak genummerde lijstjes (zoals deze) en vraag om een punt aan het lijstje toe te voegen.

3. Schrijf iets dat de mensen aan het denken zet. Het mag zelfs provocerend zijn.

4. Wees controversieel. Schrijf bijvoorbeeld in de titel: "Waarom een policy voor sociale media onzin is".

5. Geef antwoord op de commentaren die in uw blog worden geschreven. Krijgt u veel reacties, wacht dan enkele dagen en bedank de lezers voor hun bijdrage.

6. Maak het makkelijk om een commentaar te posten. Het in te vullen commentaarveld moet direct onder uw bericht verschijnen. Registreren moet niet nodig zijn.

7. Geef zelf commentaar op andere blogs. Als u waardevolle input geeft, doet de blogger dat misschien ook bij u.

8. Gebruik de beste commentaren om een nieuwe topic te beginnen. Schrijf een mail naar die lezer om te laten weten dat zijn bijdrage inspirerend was.

9. Vraag om feedback via sociale media. Zet een link naar uw bericht in de tweet en zeg dan bijvoorbeeld: "Wat is jullie mening hierover?"


Bron: Hubspot.com

1. Sluit het blogbericht af met een vraag, bijvoorbeeld: "Bent u het hiermee eens? Geef uw mening hieronder!" 2. Maak genummerde lijstjes (zoals deze) en vraag om een punt aan het lijstje toe te voegen. 3. Schrijf iets dat de mensen aan het denken zet. Het mag zelfs provocerend zijn. 4. Wees controversieel. Schrijf bijvoorbeeld in de titel: "Waarom een policy voor sociale media onzin is". 5. Geef antwoord op de commentaren die in uw blog worden geschreven. Krijgt u veel reacties, wacht dan enkele dagen en bedank de lezers voor hun bijdrage. 6. Maak het makkelijk om een commentaar te posten. Het in te vullen commentaarveld moet direct onder uw bericht verschijnen. Registreren moet niet nodig zijn. 7. Geef zelf commentaar op andere blogs. Als u waardevolle input geeft, doet de blogger dat misschien ook bij u. 8. Gebruik de beste commentaren om een nieuwe topic te beginnen. Schrijf een mail naar die lezer om te laten weten dat zijn bijdrage inspirerend was. 9. Vraag om feedback via sociale media. Zet een link naar uw bericht in de tweet en zeg dan bijvoorbeeld: "Wat is jullie mening hierover?" Bron: Hubspot.com