"Salaris overeen te komen". Verspil geen woorden om een open deur in te trappen. En als er niet te onderhandelen valt over het salaris dat u verwacht, zet dat dan niet op uw cv. Misschien ontzegt u zichzelf een kans die u best had kunnen interesseren.

"Referenties beschikbaar op aanvraag". Ook dit is een evidentie die niet op uw cv moet staan.

"Verantwoordelijk voor". Dat u verantwoordelijk bent voor een taak, impliceert niet dat u resultaten hebt geboekt. Gebruik liever woorden die uw essentiële rol beklemtonen, zoals: "het sturen van de opdracht", "het beheer van een project"...

"Ervaring op het vlak van...". Ervaring is iets wat u overkomt, niet iets dat u hebt verwezenlijkt. Beschrijf uw parcours in termen van successen en tastbare bijdragen aan het succes van een project.

"Oog voor detail". U beweert oog voor detail te hebben? Join the club. Hebt u werkelijk geen troeven die u onderscheiden van de andere kandidaten?

"Sterke vaardigheden". Zeg het niet, toon het aan. U kunt uw lezer overtuigen door in detail de omstandigheden te beschrijven waarin u uw vaardigheden hebt gebruikt.

"Teamgeest". Nogmaals: toon het aan. Er zijn weinig banen die geen samenwerking met andere mensen vereisen. Geef voorbeelden van een vruchtbare samenwerking op uw cv. Beschrijf het soort team waarin u werkte en hoe dat tot resultaten heeft geleid.

"Proactief". Ook zo'n cliché dat zijn tijd heeft gehad. Wat denkt u dat uw rivalen zijn, pro-passief misschien? Als u iemand bent die niemand nodig heeft om te handelen en vooruit te komen, bewijs het dan.

Bron: Monster.fr

"Salaris overeen te komen". Verspil geen woorden om een open deur in te trappen. En als er niet te onderhandelen valt over het salaris dat u verwacht, zet dat dan niet op uw cv. Misschien ontzegt u zichzelf een kans die u best had kunnen interesseren. "Referenties beschikbaar op aanvraag". Ook dit is een evidentie die niet op uw cv moet staan. "Verantwoordelijk voor". Dat u verantwoordelijk bent voor een taak, impliceert niet dat u resultaten hebt geboekt. Gebruik liever woorden die uw essentiële rol beklemtonen, zoals: "het sturen van de opdracht", "het beheer van een project"... "Ervaring op het vlak van...". Ervaring is iets wat u overkomt, niet iets dat u hebt verwezenlijkt. Beschrijf uw parcours in termen van successen en tastbare bijdragen aan het succes van een project. "Oog voor detail". U beweert oog voor detail te hebben? Join the club. Hebt u werkelijk geen troeven die u onderscheiden van de andere kandidaten? "Sterke vaardigheden". Zeg het niet, toon het aan. U kunt uw lezer overtuigen door in detail de omstandigheden te beschrijven waarin u uw vaardigheden hebt gebruikt. "Teamgeest". Nogmaals: toon het aan. Er zijn weinig banen die geen samenwerking met andere mensen vereisen. Geef voorbeelden van een vruchtbare samenwerking op uw cv. Beschrijf het soort team waarin u werkte en hoe dat tot resultaten heeft geleid. "Proactief". Ook zo'n cliché dat zijn tijd heeft gehad. Wat denkt u dat uw rivalen zijn, pro-passief misschien? Als u iemand bent die niemand nodig heeft om te handelen en vooruit te komen, bewijs het dan. Bron: Monster.fr