Claim uw ruimte. Voert u zittend een gesprek, zorg er dan voor dat uw lichaam veel ruimte inneemt. De benen over elkaar en de armen gekruist is alsof u een excuus maakt voor uw aanwezigheid. Strek een arm uit en leg die over de rugleuning van een naburige stoel. En spreid de benen wat.

Kijk in de ogen. Direct oogcontact is een van de krachtigste instrumenten om autoriteit te claimen. Wegkijken - opzij of omlaag - is een signaal van een ondergeschikte positie.

Neem uw tijd. Rustig spreken werkt goed om ¬status te claimen. Door de tijd te nemen impliceert u dat u weet dat uw verhaal de moeite waard is.

Sta evenwichtig. Geeft u een presentatie voor een groep, sta dan stevig in uw schoenen. Voorkom leunen op één been of continu verspringen.

Lach niet. Zij die het meeste lachen hebben de laagste status. Door te lachen geeft u aan dat u ¬vooral anderen willen pleasen. Ernst heeft daarentegen iets autoritairs.

Houd uw wenkbrauwen in toom. Opgetrokken wenkbrauwen geven onzekerheid of verwarring aan. Omlaag gedrukte wenkbrauwen drukken irritatie uit. Houd u de wenkbrauwen neutraal, dan geeft u aan dat u ontspannen en zelfverzekerd bent.

Houd uw hoofd stil. Mensen die onzeker zijn of meer informatie willen, hebben hun hoofd altijd wat schuin. Ook mensen die veel knikken nemen een lagere status aan, omdat ze steeds wachten op meer. Een hoofd dat nauwelijks beweegt straalt autoriteit uit.

Bron: MT.nl

Claim uw ruimte. Voert u zittend een gesprek, zorg er dan voor dat uw lichaam veel ruimte inneemt. De benen over elkaar en de armen gekruist is alsof u een excuus maakt voor uw aanwezigheid. Strek een arm uit en leg die over de rugleuning van een naburige stoel. En spreid de benen wat.Kijk in de ogen. Direct oogcontact is een van de krachtigste instrumenten om autoriteit te claimen. Wegkijken - opzij of omlaag - is een signaal van een ondergeschikte positie. Neem uw tijd. Rustig spreken werkt goed om ¬status te claimen. Door de tijd te nemen impliceert u dat u weet dat uw verhaal de moeite waard is. Sta evenwichtig. Geeft u een presentatie voor een groep, sta dan stevig in uw schoenen. Voorkom leunen op één been of continu verspringen. Lach niet. Zij die het meeste lachen hebben de laagste status. Door te lachen geeft u aan dat u ¬vooral anderen willen pleasen. Ernst heeft daarentegen iets autoritairs. Houd uw wenkbrauwen in toom. Opgetrokken wenkbrauwen geven onzekerheid of verwarring aan. Omlaag gedrukte wenkbrauwen drukken irritatie uit. Houd u de wenkbrauwen neutraal, dan geeft u aan dat u ontspannen en zelfverzekerd bent.Houd uw hoofd stil. Mensen die onzeker zijn of meer informatie willen, hebben hun hoofd altijd wat schuin. Ook mensen die veel knikken nemen een lagere status aan, omdat ze steeds wachten op meer. Een hoofd dat nauwelijks beweegt straalt autoriteit uit. Bron: MT.nl