U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Doe het belangrijkste of moeilijkste werk eerst. "Je zult je niet alleen bijzonder goed voelen omdat deze taak achter de rug is, maar je hebt meteen ook iets tastbaars om aan de rest van de wereld te sturen" (zie onder). 2 Gebruik tools om te focussen. "Ik werk samen met veel mensen in bedrijven die gewend zijn geraakt aan een standaard werkritme: vergadering, vergadering, korte pauze, vergadering, korte pauze,... Hoewel je nog altijd telefoon- en videoconferenties zult hebben wanneer je thuiswerkt, zal het aantal vergaderingen niettemin veel minder zijn. Zorg ervoor dat je je tijd niet verdoet met enkel maar e-mailen of prutsen. Apps zoals Focusbooster kunnen helpen om je te concentreren op het afwerken van de ene taak na de andere." 3 Zorg voor lichaamsbeweging. "Mensen gaan ervan uit dat thuiswerken beter is voor het evenwicht tussen werk en leven en dus voor je gezondheid. In mijn geval klopt dat helemaal niet. Thuis maak ik geen korte wandeling van het parkeerterrein naar kantoor, wandel ik niet om te gaan lunchen, ook niet naar het koffieapparaat of haast ik me niet snel naar de DaVinci-vergaderzaal op de tweede verdieping. Dwing jezelf om te bewegen wanneer je thuiswerkt. Sta elke drie kwartier recht en strek de benen. Maak een wandeling van tien minuten tussen de middag." 4 Hou je collega's op de hoogte. "Stuur een snelle update naar de teamleider of manager om te zeggen dat je vandaag thuiswerkt. Vermeld meteen hoe je collega's je het beste kunnen bereiken. Zo is iedereen op de hoogte en slaat niemand een mal figuur wanneer iemand vraagt: 'Ik zoek Charles, weet je waar hij is?'" 5 Neem contact op met anderen. Er zijn geen praatjes aan het koffieapparaat wanneer je thuiswerkt of collega's met wie je snel een babbeltje slaat op de gang. Als je de laatste nieuwtjes wil kennen, moet je zelf contact opnemen met anderen, bijvoorbeeld door te bellen of te chatten. Neem dit niet licht op, maar vermeld dit in je agenda of gebruik tools om je hieraan te herinneren.

6 Deel wat je doet. "Wanneer je een belangrijke taak hebt afgewerkt - zie puntjes 1 en 2 - schrijf dat dan aan je collega's. Als je niet op kantoor werkt, is het belangrijk dat je collega's zien wat je doet."

Bron: www.lars-sudmann.com

1 Doe het belangrijkste of moeilijkste werk eerst. "Je zult je niet alleen bijzonder goed voelen omdat deze taak achter de rug is, maar je hebt meteen ook iets tastbaars om aan de rest van de wereld te sturen" (zie onder). 2 Gebruik tools om te focussen. "Ik werk samen met veel mensen in bedrijven die gewend zijn geraakt aan een standaard werkritme: vergadering, vergadering, korte pauze, vergadering, korte pauze,... Hoewel je nog altijd telefoon- en videoconferenties zult hebben wanneer je thuiswerkt, zal het aantal vergaderingen niettemin veel minder zijn. Zorg ervoor dat je je tijd niet verdoet met enkel maar e-mailen of prutsen. Apps zoals Focusbooster kunnen helpen om je te concentreren op het afwerken van de ene taak na de andere." 3 Zorg voor lichaamsbeweging. "Mensen gaan ervan uit dat thuiswerken beter is voor het evenwicht tussen werk en leven en dus voor je gezondheid. In mijn geval klopt dat helemaal niet. Thuis maak ik geen korte wandeling van het parkeerterrein naar kantoor, wandel ik niet om te gaan lunchen, ook niet naar het koffieapparaat of haast ik me niet snel naar de DaVinci-vergaderzaal op de tweede verdieping. Dwing jezelf om te bewegen wanneer je thuiswerkt. Sta elke drie kwartier recht en strek de benen. Maak een wandeling van tien minuten tussen de middag." 4 Hou je collega's op de hoogte. "Stuur een snelle update naar de teamleider of manager om te zeggen dat je vandaag thuiswerkt. Vermeld meteen hoe je collega's je het beste kunnen bereiken. Zo is iedereen op de hoogte en slaat niemand een mal figuur wanneer iemand vraagt: 'Ik zoek Charles, weet je waar hij is?'" 5 Neem contact op met anderen. Er zijn geen praatjes aan het koffieapparaat wanneer je thuiswerkt of collega's met wie je snel een babbeltje slaat op de gang. Als je de laatste nieuwtjes wil kennen, moet je zelf contact opnemen met anderen, bijvoorbeeld door te bellen of te chatten. Neem dit niet licht op, maar vermeld dit in je agenda of gebruik tools om je hieraan te herinneren.6 Deel wat je doet. "Wanneer je een belangrijke taak hebt afgewerkt - zie puntjes 1 en 2 - schrijf dat dan aan je collega's. Als je niet op kantoor werkt, is het belangrijk dat je collega's zien wat je doet."Bron: www.lars-sudmann.com