1. Zorg voor het juiste licht. Het allerbelangrijkste is het licht. Kies voor 'zacht licht', waarin de overgang naar de schaduwen subtiel verloopt. Zulk licht vindt u op plekken waar de zon niet rechtstreeks op u valt, waar geen contrastrijke schaduwen op uw gezicht of op dingen om u heen vallen.

2. Ruim de achtergrond op. Kijk wat er achter u is. Probeer de eerste drie meter achter u vrij te houden of ga voor een gladde, effen muur staan. Een donkere achtergrond mag, maar ga niet staan voor een achtergrond die veel lichter is dan de plek waar u staat.

3. Kies een pose (en een hoek). Een profielfoto hoeft niet recht van voren te worden genomen. Om uzelf iets slanker te maken, draait u uw lichaam een halve slag weg en richt u uw gezicht naar de camera. Probeer verschillende dingen met uw armen (naar beneden, op uw heupen, armen over elkaar) en ook met uw benen (een been naar voren of naar achteren).

4. Houd rekening met de vereiste fotoformaten. Omdat verschillende sociale netwerken verschillende criteria voor hun fotoformaten hanteren, moet u genoeg ruimte rondom uw hoofd voorzien. Als u de foto bij moet snijden, hoeft u tenminste geen stuk van uw hoofd af te halen.

5. Maak gebruik van effecten. Speel een beetje met de mogelijkheden van de camera. Zoom in, varieer met sluitertijden en andere effecten. Na afloop kunt u bepaalde details (zoals kleur, licht en contrast) nog aanpassen in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma.

Bron: Managersonline.nl1. Zorg voor het juiste licht. Het allerbelangrijkste is het licht. Kies voor 'zacht licht', waarin de overgang naar de schaduwen subtiel verloopt. Zulk licht vindt u op plekken waar de zon niet rechtstreeks op u valt, waar geen contrastrijke schaduwen op uw gezicht of op dingen om u heen vallen. 2. Ruim de achtergrond op. Kijk wat er achter u is. Probeer de eerste drie meter achter u vrij te houden of ga voor een gladde, effen muur staan. Een donkere achtergrond mag, maar ga niet staan voor een achtergrond die veel lichter is dan de plek waar u staat. 3. Kies een pose (en een hoek). Een profielfoto hoeft niet recht van voren te worden genomen. Om uzelf iets slanker te maken, draait u uw lichaam een halve slag weg en richt u uw gezicht naar de camera. Probeer verschillende dingen met uw armen (naar beneden, op uw heupen, armen over elkaar) en ook met uw benen (een been naar voren of naar achteren). 4. Houd rekening met de vereiste fotoformaten. Omdat verschillende sociale netwerken verschillende criteria voor hun fotoformaten hanteren, moet u genoeg ruimte rondom uw hoofd voorzien. Als u de foto bij moet snijden, hoeft u tenminste geen stuk van uw hoofd af te halen. 5. Maak gebruik van effecten. Speel een beetje met de mogelijkheden van de camera. Zoom in, varieer met sluitertijden en andere effecten. Na afloop kunt u bepaalde details (zoals kleur, licht en contrast) nog aanpassen in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma. Bron: Managersonline.nl