Weet wat u kunt en (nog) niet kunt
Zelfkennis is de basis om uw juiste leerbehoeften te kennen. Maar ontwikkel niet alleen de vaardigheden waar u nog niet goed in bent. Versterk ook uw sterke kanten. Daarin kunt u zich echt onderscheiden.

Neem uw eigen ontwikkeling in handen
Sta regelmatig stil bij wat u van de job verwacht en waarin u nog wilt groeien. Het visualiseren van de ambities kan daarbij een sterke motivator zijn. Leren betekent ook al eens uit je comfortzone durven stappen.

Spreek je leidinggevende aan Betrek uw leidinggevende bij uw ontwikkeling. Vraag regelmatig feedback over uw functioneren. Uiteraard kan ook de hr-afdeling helpen bij uw opleiding en ontwikkeling.

Vraag en geef feedback Vraag collega's, klanten en kennissen regelmatig feedback. Ze kunnen u heel wat nuttige leerpunten geven. Collega's helpen of zelf hulp vragen bij specifieke vraagstukken is een uitstekende manier om bij te leren.

Zoek actief naar leermomenten Maak tijd in uw agenda vrij voor opleiding. Dat is noodzakelijk om uw horizon te verbreden en up-to-date te blijven. Voor u een opleiding start, controleert u of de doelstellingen van de opleiding overeenstemmen met uw behoeften. Na de opleiding maakt u een persoonlijk actieplan, waarbij u wat het geleerde vertaalt naar initiatieven in de eigen werksituatie.

Bron: Kluwer Opleidingen

Weet wat u kunt en (nog) niet kunt Zelfkennis is de basis om uw juiste leerbehoeften te kennen. Maar ontwikkel niet alleen de vaardigheden waar u nog niet goed in bent. Versterk ook uw sterke kanten. Daarin kunt u zich echt onderscheiden. Neem uw eigen ontwikkeling in handen Sta regelmatig stil bij wat u van de job verwacht en waarin u nog wilt groeien. Het visualiseren van de ambities kan daarbij een sterke motivator zijn. Leren betekent ook al eens uit je comfortzone durven stappen. Spreek je leidinggevende aan Betrek uw leidinggevende bij uw ontwikkeling. Vraag regelmatig feedback over uw functioneren. Uiteraard kan ook de hr-afdeling helpen bij uw opleiding en ontwikkeling. Vraag en geef feedback Vraag collega's, klanten en kennissen regelmatig feedback. Ze kunnen u heel wat nuttige leerpunten geven. Collega's helpen of zelf hulp vragen bij specifieke vraagstukken is een uitstekende manier om bij te leren. Zoek actief naar leermomenten Maak tijd in uw agenda vrij voor opleiding. Dat is noodzakelijk om uw horizon te verbreden en up-to-date te blijven. Voor u een opleiding start, controleert u of de doelstellingen van de opleiding overeenstemmen met uw behoeften. Na de opleiding maakt u een persoonlijk actieplan, waarbij u wat het geleerde vertaalt naar initiatieven in de eigen werksituatie. Bron: Kluwer Opleidingen