Het waarom is belangrijk. De nieuwe generatie wil het bredere plaatje zien voor de taken die ze uitvoert. Oudere collega's moeten dat dus geduldig uitleggen. Bovendien kunnen jongeren slimme veranderingen voorstellen als ze beter begrijpen wat ze doen.

Wees niet bang van technologie. De nieuwe generatie werknemers vindt technologie niet duur of eng. Ze kunnen oudere collega's leren om maximaal voordeel te halen uit technologie.

Communiceer vaak en kort. Generatie y communiceert vaak en met korte berichten. Ze verwachten hetzelfde van de anderen. Ze begrijpen niet waarom de communicatie slechts eenmaal per week plaatsvindt tijdens een vergadering, terwijl iedereen elkaar constant op de hoogte kan houden met sms'jes.

Varieer uw taal en methodes. Communiceer met alle tools die u ter beschikking hebt: mail, intranet, sms... Het is niet omdat u deze media niet gewend bent, dat ze verkeerd zijn.

Leg uw regels uit. De nieuwe generatie steigert als ze vindt dat ze wordt beperkt in haar keuzes. Wees voorzichtig met de regels die u oplegt (kleding, voeding, werkuren...) en wees bereid om het waarom uit te leggen.

Bron: Inc.com

Het waarom is belangrijk. De nieuwe generatie wil het bredere plaatje zien voor de taken die ze uitvoert. Oudere collega's moeten dat dus geduldig uitleggen. Bovendien kunnen jongeren slimme veranderingen voorstellen als ze beter begrijpen wat ze doen. Wees niet bang van technologie. De nieuwe generatie werknemers vindt technologie niet duur of eng. Ze kunnen oudere collega's leren om maximaal voordeel te halen uit technologie. Communiceer vaak en kort. Generatie y communiceert vaak en met korte berichten. Ze verwachten hetzelfde van de anderen. Ze begrijpen niet waarom de communicatie slechts eenmaal per week plaatsvindt tijdens een vergadering, terwijl iedereen elkaar constant op de hoogte kan houden met sms'jes. Varieer uw taal en methodes. Communiceer met alle tools die u ter beschikking hebt: mail, intranet, sms... Het is niet omdat u deze media niet gewend bent, dat ze verkeerd zijn. Leg uw regels uit. De nieuwe generatie steigert als ze vindt dat ze wordt beperkt in haar keuzes. Wees voorzichtig met de regels die u oplegt (kleding, voeding, werkuren...) en wees bereid om het waarom uit te leggen. Bron: Inc.com