U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Mijn zelfbeeld is gebaseerd op wat anderen denken over mij"Sommige mensen baseren hun zelfbeeld op hoe hun baas, collega's, familieleden en vrienden hen zien. Wanneer ze ervan overtuigd zijn dat anderen een lage opinie hebben over hen, dan ontberen ze het zelfvertrouwen dat nodig is om consequent actie te ondernemen."

2 Mijn verleden = mijn toekomst"Wanneer mensen een reeks tegenslagen te verwerken krijgen, gaan ze ervan uit dat hun doelen niet binnen hun bereik liggen. In de loop van de jaren raken ze ontmoedigd en vermijden ze situaties waarin ze het risico lopen te mislukken." Net omdat elke inspanning die het verschil maakt vereist dat je risico neemt, is het voor deze mensen niet mogelijk om grote doelen te bereiken.

3 Mijn lot hangt af van het bovennatuurlijke"Er zijn mensen die geloven dat wat ze bereiken in hun leven wordt bepaald door geluk, het lot of goddelijke tussenkomst. Wie zoiets gelooft, neemt zelf geen initiatief meer en wordt passief. Deze mensen wachten dan tot hun 'kansen' keren."

4 Mijn emoties weerspiegelen objectief de werkelijkheidGa er niet van uit dat je emoties enkel reacties zijn op de gebeurtenissen in je omgeving. "In werkelijkheid worden emoties bepaald door de perceptie van die gebeurtenissen, samen met de vooroordelen die je hebt over wat die gebeurtenissen betekenen. Wie gelooft dat emoties de objectieve werkelijkheid weerspiegelen, heeft het moeilijk om situaties te bekijken vanuit het gezichtspunt van iemand anders."

5 Ik wil perfect zijn of iets doen wat perfect isDe perfectie is niet bereikbaar, waardoor mensen die er toch naar streven wel op een teleurstelling moeten stoten. Perfectionisten geven 'de wereld' de schuld in plaats van te doen wat nodig is om buitengewone resultaten te behalen.

Bron: Inc.com

1 Mijn zelfbeeld is gebaseerd op wat anderen denken over mij"Sommige mensen baseren hun zelfbeeld op hoe hun baas, collega's, familieleden en vrienden hen zien. Wanneer ze ervan overtuigd zijn dat anderen een lage opinie hebben over hen, dan ontberen ze het zelfvertrouwen dat nodig is om consequent actie te ondernemen."2 Mijn verleden = mijn toekomst"Wanneer mensen een reeks tegenslagen te verwerken krijgen, gaan ze ervan uit dat hun doelen niet binnen hun bereik liggen. In de loop van de jaren raken ze ontmoedigd en vermijden ze situaties waarin ze het risico lopen te mislukken." Net omdat elke inspanning die het verschil maakt vereist dat je risico neemt, is het voor deze mensen niet mogelijk om grote doelen te bereiken.3 Mijn lot hangt af van het bovennatuurlijke"Er zijn mensen die geloven dat wat ze bereiken in hun leven wordt bepaald door geluk, het lot of goddelijke tussenkomst. Wie zoiets gelooft, neemt zelf geen initiatief meer en wordt passief. Deze mensen wachten dan tot hun 'kansen' keren."4 Mijn emoties weerspiegelen objectief de werkelijkheidGa er niet van uit dat je emoties enkel reacties zijn op de gebeurtenissen in je omgeving. "In werkelijkheid worden emoties bepaald door de perceptie van die gebeurtenissen, samen met de vooroordelen die je hebt over wat die gebeurtenissen betekenen. Wie gelooft dat emoties de objectieve werkelijkheid weerspiegelen, heeft het moeilijk om situaties te bekijken vanuit het gezichtspunt van iemand anders."5 Ik wil perfect zijn of iets doen wat perfect isDe perfectie is niet bereikbaar, waardoor mensen die er toch naar streven wel op een teleurstelling moeten stoten. Perfectionisten geven 'de wereld' de schuld in plaats van te doen wat nodig is om buitengewone resultaten te behalen.Bron: Inc.com