Tijdens de zomermaanden ontvangt u enkel op maandag, woensdag en vrijdag een Bizz by Mail in plaats van elke weekdag.

1 Koppel de strategie aan de bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur is altijd sterker dan een strategie, zelfs al is het nieuwe strategische plan briljant. Zorg ervoor dat cultuur en strategie in elkaars verlengde liggen.

2 Concentreer je op enkele cruciale gedragsveranderingen

Op grote schaal de bedrijfscultuur veranderen is bijzonder moeilijk. Bepaal daarom bewust wat je echt wil veranderen.

3 Respecteer de sterktes van de bestaande bedrijfscultuur

Elke cultuur is het resultaat van goede voornemens en heeft zijn merites. Maak daar gebruik van.

4 Integreer formele en informele acties

Stel je niet tevreden met het invoeren van nieuwe regels en processen, maar zoek uit wie de 'influencers' zijn binnen het bedrijf die de andere werknemers kunnen overtuigen.

5 Meet en volg de evolutie van de bedrijfscultuur

Als je dat niet doet, weet je niet wanneer de veranderingen afglijden naar de oude manier van werken of wanneer je de koers moet bijsturen.

1 Koppel de strategie aan de bedrijfscultuurDe bedrijfscultuur is altijd sterker dan een strategie, zelfs al is het nieuwe strategische plan briljant. Zorg ervoor dat cultuur en strategie in elkaars verlengde liggen.2 Concentreer je op enkele cruciale gedragsveranderingenOp grote schaal de bedrijfscultuur veranderen is bijzonder moeilijk. Bepaal daarom bewust wat je echt wil veranderen.3 Respecteer de sterktes van de bestaande bedrijfscultuurElke cultuur is het resultaat van goede voornemens en heeft zijn merites. Maak daar gebruik van.4 Integreer formele en informele actiesStel je niet tevreden met het invoeren van nieuwe regels en processen, maar zoek uit wie de 'influencers' zijn binnen het bedrijf die de andere werknemers kunnen overtuigen.5 Meet en volg de evolutie van de bedrijfscultuurAls je dat niet doet, weet je niet wanneer de veranderingen afglijden naar de oude manier van werken of wanneer je de koers moet bijsturen.