Energiewinning uit mensenkracht. Volgens IBM dragen we in de toekomst allemaal een klein apparaatje dat we bijvoorbeeld bij ons dragen tijdens het fietsen of op onze fiets vastzetten. Daarmee verzamelen we energie.

Wachtwoord wordt afgeschaft. Wachtwoorden en pincodes onthouden, zijn verleden tijd als biometrische controle doorbreekt. Met stemgeluid, een vingerafdruk of een irisscan zou over vijf jaar veilig geld uit de automaat moeten kunnen worden getrokken.

Gedachten lezen is geen fantasie meer. Een bedrijf als Emotiv levert een scanner die je als het ware kunt trainen in een aantal gedachtecommando's. Onderzoekers van IBM proberen op dit moment het brein van mensen te koppelen aan apparaten, zoals een computer of een smartphone. Wilt u iemand bellen? U hoeft er alleen maar aan te denken.

Spam sterft uit. Afzenders zullen over vijf jaar hun boodschappen zo goed kunnen afstemmen op de juiste geadresseerde, dat deze de post niet eens als spam zal ervaren vanwege de relevantie.

Mobiel internet maakt een einde aan de digitale kloof. De smartphone (of liever: mobiel internet) schudt de gebruikelijke verdeling tussen digitale haves en havenots op. In Afrika gaat het hard met mobiel internet en betalen via de telefoon. Het zou kunnen dat het platteland van de VS straks achterop raakt. Er zal mobiel handel worden gedreven en er zal mobiele gezondheidszorg ontstaan.

Bron: MT.nl

Energiewinning uit mensenkracht. Volgens IBM dragen we in de toekomst allemaal een klein apparaatje dat we bijvoorbeeld bij ons dragen tijdens het fietsen of op onze fiets vastzetten. Daarmee verzamelen we energie. Wachtwoord wordt afgeschaft. Wachtwoorden en pincodes onthouden, zijn verleden tijd als biometrische controle doorbreekt. Met stemgeluid, een vingerafdruk of een irisscan zou over vijf jaar veilig geld uit de automaat moeten kunnen worden getrokken. Gedachten lezen is geen fantasie meer. Een bedrijf als Emotiv levert een scanner die je als het ware kunt trainen in een aantal gedachtecommando's. Onderzoekers van IBM proberen op dit moment het brein van mensen te koppelen aan apparaten, zoals een computer of een smartphone. Wilt u iemand bellen? U hoeft er alleen maar aan te denken. Spam sterft uit. Afzenders zullen over vijf jaar hun boodschappen zo goed kunnen afstemmen op de juiste geadresseerde, dat deze de post niet eens als spam zal ervaren vanwege de relevantie. Mobiel internet maakt een einde aan de digitale kloof. De smartphone (of liever: mobiel internet) schudt de gebruikelijke verdeling tussen digitale haves en havenots op. In Afrika gaat het hard met mobiel internet en betalen via de telefoon. Het zou kunnen dat het platteland van de VS straks achterop raakt. Er zal mobiel handel worden gedreven en er zal mobiele gezondheidszorg ontstaan. Bron: MT.nl