Tijdens de zomermaanden ontvangt u enkel op maandag, woensdag en vrijdag een Bizz by Mail in plaats van elke weekdag.

1 Pirates of Silicon Valley

Op zich een slechte film, maar interessant is dat Steve Jobs en Bill Gates erin worden geportretteerd. "Tijdens de meest intense momenten toont de film hoe een bedrijf beginnen een buitengewone hoeveelheid emotionele energie vergt, iets wat zijn tol eist van de relaties met vrienden en familie."

2 Tucker: A Man and His Dream

Epische film over hoe zakendoen in zijn werk gaat. Tucker is de Amerikaanse ondernemer die in de jaren veertig zijn automodel Tucker Sedan probeerde te lanceren. De grote les van het verhaal: indien mogelijk, financier zelf je bedrijf.

3 Ghostbusters

De meest verrassende film in dit rijtje, maar alle ingrediënten van een start-up zijn aanwezig, schrijft Inc. "Een dwingend product (de vaardigheid om geesten te vangen), een kapitaalronde houden, je eerste kantoor vinden, omgaan met marketinguitdagingen, en een voor iedereen duidelijke overwinning."

4 The Social Network

Inspirerende film over Mark Zuckerberg, de stichter van Facebook. "De film is een goede les in het ontwijken van valkuilen," schrijft Inc. "Je aanvankelijke volgers bedriegen, alles zelf coderen, slapeloze nachten die dodelijk kunnen zijn voor innovaties. Aan de andere kant toont de film ook hoe netwerken de beste manier is om starterskapitaal te zoeken. Bijna elke succesvolle start-up heeft een energieke doener die bevriend wordt met een durfkapitaalverschaffer."

5 The Aviator

Deze film richt zich meer op het persoonlijke leven van Howard Hughes dan op zijn bedrijf, maar toch is de film een goed voorbeeld van hoe je een onderneming bouwt: het groot zien, zorgen dat je op dezelfde lijn zit met je werknemers en snel diversifiëren.

Het volledige Inc.-artikel vindt u hier: http://goo.gl/XxHYI

1 Pirates of Silicon ValleyOp zich een slechte film, maar interessant is dat Steve Jobs en Bill Gates erin worden geportretteerd. "Tijdens de meest intense momenten toont de film hoe een bedrijf beginnen een buitengewone hoeveelheid emotionele energie vergt, iets wat zijn tol eist van de relaties met vrienden en familie."2 Tucker: A Man and His DreamEpische film over hoe zakendoen in zijn werk gaat. Tucker is de Amerikaanse ondernemer die in de jaren veertig zijn automodel Tucker Sedan probeerde te lanceren. De grote les van het verhaal: indien mogelijk, financier zelf je bedrijf.3 GhostbustersDe meest verrassende film in dit rijtje, maar alle ingrediënten van een start-up zijn aanwezig, schrijft Inc. "Een dwingend product (de vaardigheid om geesten te vangen), een kapitaalronde houden, je eerste kantoor vinden, omgaan met marketinguitdagingen, en een voor iedereen duidelijke overwinning."4 The Social NetworkInspirerende film over Mark Zuckerberg, de stichter van Facebook. "De film is een goede les in het ontwijken van valkuilen," schrijft Inc. "Je aanvankelijke volgers bedriegen, alles zelf coderen, slapeloze nachten die dodelijk kunnen zijn voor innovaties. Aan de andere kant toont de film ook hoe netwerken de beste manier is om starterskapitaal te zoeken. Bijna elke succesvolle start-up heeft een energieke doener die bevriend wordt met een durfkapitaalverschaffer."5 The AviatorDeze film richt zich meer op het persoonlijke leven van Howard Hughes dan op zijn bedrijf, maar toch is de film een goed voorbeeld van hoe je een onderneming bouwt: het groot zien, zorgen dat je op dezelfde lijn zit met je werknemers en snel diversifiëren. Het volledige Inc.-artikel vindt u hier: http://goo.gl/XxHYI