Werk-privébalans. Het doel moet zijn dat iedereen zijn taken kan afwerken binnen de normale werkuren. Op die manier is er altijd marge om een tandje bij te steken indien nodig. Voor medewerkers die vanwege familiale omstandigheden niet voltijds kunnen werken, kunt u zoeken naar een flexibele oplossing, zoals tijdskrediet.

Ondersteuning. Vaak zitten er tal van goede ideeën bij de werknemers. Om hiervoor een draagvlak te creëren, kunt u een sturingscomité oprichten die de initiatieven bespreekt.

Gezondheid. Draag zorg voor de gezondheid van de werknemers. U kunt in de wintermaanden bijvoorbeeld regelmatig vers fruit verdelen om hun weerstand te verhogen.

Ontspanning. Behalve een wekelijkse drink op vrijdag kunt u elke drie maanden een kwartaaldrink houden waarin de resultaten besproken worden.

Familiemoment. Organiseer een of twee keer per jaar een evenement waar ook de partner en/of kinderen van de medewerkers aan kunnen meedoen.

Bron: Hexacom

Werk-privébalans. Het doel moet zijn dat iedereen zijn taken kan afwerken binnen de normale werkuren. Op die manier is er altijd marge om een tandje bij te steken indien nodig. Voor medewerkers die vanwege familiale omstandigheden niet voltijds kunnen werken, kunt u zoeken naar een flexibele oplossing, zoals tijdskrediet. Ondersteuning. Vaak zitten er tal van goede ideeën bij de werknemers. Om hiervoor een draagvlak te creëren, kunt u een sturingscomité oprichten die de initiatieven bespreekt. Gezondheid. Draag zorg voor de gezondheid van de werknemers. U kunt in de wintermaanden bijvoorbeeld regelmatig vers fruit verdelen om hun weerstand te verhogen. Ontspanning. Behalve een wekelijkse drink op vrijdag kunt u elke drie maanden een kwartaaldrink houden waarin de resultaten besproken worden. Familiemoment. Organiseer een of twee keer per jaar een evenement waar ook de partner en/of kinderen van de medewerkers aan kunnen meedoen. Bron: Hexacom