U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Wees vastberaden om de veranderingen positief te omarmen voor hun implementatie. Geef niet toe aan de verleiding om je natuurlijke onzekerheid ten aanzien van de geplande veranderingen de bovenhand te laten krijgen. Stel vertrouwen in je werkgever en neem een positieve houding aan ten aanzien van de verwachte veranderingen.


2 Wees ervan overtuigd dat de veranderingen gunstig zijn voor je werkgever en je functie. Net als in de voorgaande tip geldt: stel vertrouwen in het senior management. Zolang het tegendeel niet bewezen is, moet je ervan uitgaan dat de leidinggevenden enkel wijzigingen doorvoeren waar de onderneming baat bij heeft en die het rendement zullen verhogen.


3 Tracht te begrijpen wat de veranderingen inhouden. Weerstand tegenover verandering op het werk vloeit vaak voort uit onzekerheid en verwarring. Stel alle vragen die je hebt (hoe onbeduidend ook) omtrent de redenen en aard van de veranderingen: dat zal je geruststellen en opnieuw vertrouwen geven. Je zal je meer op je gemak voelen en enthousiast kunnen zijn.

4 Ben je het niet eens? Laat dat dan op een beleefde en intelligente manier verstaan aan de directie. Het oneens zijn is niet hetzelfde als ontevreden zijn. Als je de voorgestelde wijzigingen begrijpt en het er om een of meerdere operationele redenen niet mee eens bent, zeg dat dan ook tegen je manager. Door je bezwaren toe te lichten, kun je misschien helpen voorkomen dat bepaalde negatieve gevolgen van een nieuwe procedure niet in aanmerking worden genomen.


Bron: kellyservices

1 Wees vastberaden om de veranderingen positief te omarmen voor hun implementatie. Geef niet toe aan de verleiding om je natuurlijke onzekerheid ten aanzien van de geplande veranderingen de bovenhand te laten krijgen. Stel vertrouwen in je werkgever en neem een positieve houding aan ten aanzien van de verwachte veranderingen. 2 Wees ervan overtuigd dat de veranderingen gunstig zijn voor je werkgever en je functie. Net als in de voorgaande tip geldt: stel vertrouwen in het senior management. Zolang het tegendeel niet bewezen is, moet je ervan uitgaan dat de leidinggevenden enkel wijzigingen doorvoeren waar de onderneming baat bij heeft en die het rendement zullen verhogen.3 Tracht te begrijpen wat de veranderingen inhouden. Weerstand tegenover verandering op het werk vloeit vaak voort uit onzekerheid en verwarring. Stel alle vragen die je hebt (hoe onbeduidend ook) omtrent de redenen en aard van de veranderingen: dat zal je geruststellen en opnieuw vertrouwen geven. Je zal je meer op je gemak voelen en enthousiast kunnen zijn. 4 Ben je het niet eens? Laat dat dan op een beleefde en intelligente manier verstaan aan de directie. Het oneens zijn is niet hetzelfde als ontevreden zijn. Als je de voorgestelde wijzigingen begrijpt en het er om een of meerdere operationele redenen niet mee eens bent, zeg dat dan ook tegen je manager. Door je bezwaren toe te lichten, kun je misschien helpen voorkomen dat bepaalde negatieve gevolgen van een nieuwe procedure niet in aanmerking worden genomen. Bron: kellyservices