Onderzoek. Doe eerst uitgebreid onderzoek naar apps en hun uitgevers, en bekijk de scores die ze krijgen. Het is beter om apps te installeren die algemeen geaccepteerd zijn in de markt en/of worden aanbevolen door vrienden en collega's.

Bron. Het is verstandig om apps te kopen via een bekende en betrouwbare onlinewinkel zoals Android Market. Eén manier hoe Android-gebruikers de installatie van niet-reguliere applicaties kunnen voorkomen, is door op hun toestel in het menu 'Instellingen/Toepassingen' de optie 'Onbekende bronnen' te deselecteren. Als deze optie niet aanwezig is, heeft uw telefoonoperator dat al zo ingesteld.

Machtiging. Als u een app installeert, ziet u een lijst met machtigingen voor diensten die toegang willen tot de hardware- en softwarecomponenten van uw toestel, zoals contacten, camera en locatiegegevens. Installeer de app niet als iets er verdacht uitziet op het machtigingenscherm. Het zou bijvoorbeeld vreemd zijn als een spel of wekkerapplicatie vroeg om toestemming om uw contactgegevens te bekijken of om data te verzenden vanaf uw toestel.

Antivirus. Installeer antivirussoftware op uw telefoon als u een nieuwe smartphone krijgt, nog voordat u andere apps begint toe te voegen.

Bron: McAfee

Lees het dossier over mobiele apps in de Trends van deze week, vanaf vandaag te koop in de krantenwinkel.


Onderzoek. Doe eerst uitgebreid onderzoek naar apps en hun uitgevers, en bekijk de scores die ze krijgen. Het is beter om apps te installeren die algemeen geaccepteerd zijn in de markt en/of worden aanbevolen door vrienden en collega's. Bron. Het is verstandig om apps te kopen via een bekende en betrouwbare onlinewinkel zoals Android Market. Eén manier hoe Android-gebruikers de installatie van niet-reguliere applicaties kunnen voorkomen, is door op hun toestel in het menu 'Instellingen/Toepassingen' de optie 'Onbekende bronnen' te deselecteren. Als deze optie niet aanwezig is, heeft uw telefoonoperator dat al zo ingesteld. Machtiging. Als u een app installeert, ziet u een lijst met machtigingen voor diensten die toegang willen tot de hardware- en softwarecomponenten van uw toestel, zoals contacten, camera en locatiegegevens. Installeer de app niet als iets er verdacht uitziet op het machtigingenscherm. Het zou bijvoorbeeld vreemd zijn als een spel of wekkerapplicatie vroeg om toestemming om uw contactgegevens te bekijken of om data te verzenden vanaf uw toestel. Antivirus. Installeer antivirussoftware op uw telefoon als u een nieuwe smartphone krijgt, nog voordat u andere apps begint toe te voegen. Bron: McAfee Lees het dossier over mobiele apps in de Trends van deze week, vanaf vandaag te koop in de krantenwinkel.