De 3D-printingspecialist Cr3do wil een half miljoen euro ophalen, de helft bij businessangels en de helft via subsidies. De starter uit Alken, die voluit cvba Creating 3D Objects heet, richt zich tot kmo's. Cr3do geeft hen advies over welk materiaal en welke technologie ze kunnen gebruiken bij 3D-printing, kan voor hen de 3D-tekeningen maken en de producten printen. Op die manier wil Cr3do 3D-printen toegankelijker maken.

"We maken veel functionele onderdelen (onderdelen voor industriële machines bijvoorbeeld, nvdr), prototypes of maquettes voor architecten", zegt Jens Raskin, die het bedrijf dit jaar oprichtte met Kristof Philippaerts. "Wanneer een bedrijf naar ons komt met een vraag, bijvoorbeeld een veranda die een afkapping moet krijgen, proberen we daar een standaardoplossing voor te maken. Daarmee kunnen we dan ook naar andere verandabouwers stappen."

Is het probleem van 3D-printen niet dat er nog te weinig toepassingen zijn? Jens Raskin vindt van niet. "Wanneer wij met onze voorbeeldstukken naar bedrijven gaan, dan krijgen we een paar weken later vaak een telefoontje. De 3D-oplossing is dan plots top of mind geworden." Met zijn kleine team kan Cr3do naar eigen zeggen de vele opdrachten niet meer de baas. De kapitaalverhoging moet dat verhelpen. Het geld zal gebruikt worden om de diensten gedeeltelijk te automatiseren. De starter werkt daarvoor aan een onlineplatform, dat het mogelijk moet maken het advies via een onlinetool automatisch aan te bieden. De 3D-tekeningen zullen worden aangeboden als softwaredienst. Voor het 3D-printen zelf komt er een webwinkel.

De 3D-printingspecialist Cr3do wil een half miljoen euro ophalen, de helft bij businessangels en de helft via subsidies. De starter uit Alken, die voluit cvba Creating 3D Objects heet, richt zich tot kmo's. Cr3do geeft hen advies over welk materiaal en welke technologie ze kunnen gebruiken bij 3D-printing, kan voor hen de 3D-tekeningen maken en de producten printen. Op die manier wil Cr3do 3D-printen toegankelijker maken. "We maken veel functionele onderdelen (onderdelen voor industriële machines bijvoorbeeld, nvdr), prototypes of maquettes voor architecten", zegt Jens Raskin, die het bedrijf dit jaar oprichtte met Kristof Philippaerts. "Wanneer een bedrijf naar ons komt met een vraag, bijvoorbeeld een veranda die een afkapping moet krijgen, proberen we daar een standaardoplossing voor te maken. Daarmee kunnen we dan ook naar andere verandabouwers stappen." Is het probleem van 3D-printen niet dat er nog te weinig toepassingen zijn? Jens Raskin vindt van niet. "Wanneer wij met onze voorbeeldstukken naar bedrijven gaan, dan krijgen we een paar weken later vaak een telefoontje. De 3D-oplossing is dan plots top of mind geworden." Met zijn kleine team kan Cr3do naar eigen zeggen de vele opdrachten niet meer de baas. De kapitaalverhoging moet dat verhelpen. Het geld zal gebruikt worden om de diensten gedeeltelijk te automatiseren. De starter werkt daarvoor aan een onlineplatform, dat het mogelijk moet maken het advies via een onlinetool automatisch aan te bieden. De 3D-tekeningen zullen worden aangeboden als softwaredienst. Voor het 3D-printen zelf komt er een webwinkel.