Tijdens de zomermaanden ontvangt u enkel op maandag, woensdag en vrijdag een Bizz by Mail in plaats van elke weekdag.

1 Wees precies bij het nagaan van de vaardigheden van de kandidaat

Starters vallen soms voor het jeugdige enthousiasme van kandidaten die er prat op gaan de dingen snel op te pikken. In een altijd om geld verlegen zittende start-up kun je je geen beginnersfouten veroorloven. Je kiest beter een werknemer die al bewezen heeft de taak aan te kunnen.

2 Definieer ervaring op de juiste manier

Neem geen genoegen met iemand die zegt dat hij tien jaar ervaring heeft. Het aantal jaren is niet zo belangrijk, wel welke opdrachten hij heeft uitgevoerd. Dat laat toe om na te gaan of zijn vaardigheden bij het bedrijf passen. Let ook op waar kandidaten hebben gewerkt. Een marketeer die altijd voor grote bedrijven heeft gewerkt, kan wel eens met zijn mond vol tanden staan als hij in een start-up aan de slag gaat.

3 Zoek naar mensen die willen winnen

Vraag of kandidaten geïnteresseerd zijn in sport of andere activiteiten waarbij het belangrijk is om te presteren onder druk. Praat met de vorige werkgever om na te gaan of iemand goed om kan met tegenslagen op het werk. Start-ups hebben namelijk nood aan probleemoplossers die goed gedijen in een concurrentiële omgeving.

Bron: Entrepreneur.com

1 Wees precies bij het nagaan van de vaardigheden van de kandidaatStarters vallen soms voor het jeugdige enthousiasme van kandidaten die er prat op gaan de dingen snel op te pikken. In een altijd om geld verlegen zittende start-up kun je je geen beginnersfouten veroorloven. Je kiest beter een werknemer die al bewezen heeft de taak aan te kunnen.2 Definieer ervaring op de juiste manierNeem geen genoegen met iemand die zegt dat hij tien jaar ervaring heeft. Het aantal jaren is niet zo belangrijk, wel welke opdrachten hij heeft uitgevoerd. Dat laat toe om na te gaan of zijn vaardigheden bij het bedrijf passen. Let ook op waar kandidaten hebben gewerkt. Een marketeer die altijd voor grote bedrijven heeft gewerkt, kan wel eens met zijn mond vol tanden staan als hij in een start-up aan de slag gaat.3 Zoek naar mensen die willen winnenVraag of kandidaten geïnteresseerd zijn in sport of andere activiteiten waarbij het belangrijk is om te presteren onder druk. Praat met de vorige werkgever om na te gaan of iemand goed om kan met tegenslagen op het werk. Start-ups hebben namelijk nood aan probleemoplossers die goed gedijen in een concurrentiële omgeving.Bron: Entrepreneur.com