U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

1 Het is belangrijk dat u uw drijfveer herkent in wat u doet, zonder dat u wild hoeft te zijn over het hele project. James Cameron laat zich sterk leiden door zijn interesses: de ontdekking van de ruimte, van de onderwaterwereld en technologie. Zo beweert hij dat de enige reden waarom hij Titanic maakte was dat de filmstudio daardoor zou betalen voor zijn diepzeeduiken naar het wrak van het beroemde schip.

2 Een leider die slecht communiceert heeft het niet goed uitgelegd. James Cameron staat bekend om zijn kort lontje. Toch is hij niet meer zo opvliegend als vroeger. Het diepzeeduiken heeft hem daarbij geholpen. Het leerde hem namelijk veel over goed leiderschap: "Ik weet nu dat als iemand zijn opdracht niet goed heeft uitgevoerd, ik mijn job niet heb gedaan omdat ik niet heb uitgelegd wat ik wil," zegt hij in de Britse krant The Guardian.

3 De opportuniteiten zijn er voor wie ze opmerkt. Je zou denken er zoveel films zijn dat het bijster moeilijk is om te vernieuwen, maar James Cameron merkte op dat de vrouwenrollen in Hollywood vaak niet goed zijn in actiefilms. Zijn eigen prenten vallen op door de sterke rol voor het vrouwelijke hoofdpersonage - denk aan Linda Hamilton in Terminator. "Ik geloof echt dat Hollywood-films het verkeerd voor hebben wanneer ze vrouwen tonen in actierollen - ze maken er gewoon mannen van. Of ze maken er superhelden in zwarte glitterpakjes en dat is gewoon niet interessant."

Bron: The Guardian

1 Het is belangrijk dat u uw drijfveer herkent in wat u doet, zonder dat u wild hoeft te zijn over het hele project. James Cameron laat zich sterk leiden door zijn interesses: de ontdekking van de ruimte, van de onderwaterwereld en technologie. Zo beweert hij dat de enige reden waarom hij Titanic maakte was dat de filmstudio daardoor zou betalen voor zijn diepzeeduiken naar het wrak van het beroemde schip.2 Een leider die slecht communiceert heeft het niet goed uitgelegd. James Cameron staat bekend om zijn kort lontje. Toch is hij niet meer zo opvliegend als vroeger. Het diepzeeduiken heeft hem daarbij geholpen. Het leerde hem namelijk veel over goed leiderschap: "Ik weet nu dat als iemand zijn opdracht niet goed heeft uitgevoerd, ik mijn job niet heb gedaan omdat ik niet heb uitgelegd wat ik wil," zegt hij in de Britse krant The Guardian.3 De opportuniteiten zijn er voor wie ze opmerkt. Je zou denken er zoveel films zijn dat het bijster moeilijk is om te vernieuwen, maar James Cameron merkte op dat de vrouwenrollen in Hollywood vaak niet goed zijn in actiefilms. Zijn eigen prenten vallen op door de sterke rol voor het vrouwelijke hoofdpersonage - denk aan Linda Hamilton in Terminator. "Ik geloof echt dat Hollywood-films het verkeerd voor hebben wanneer ze vrouwen tonen in actierollen - ze maken er gewoon mannen van. Of ze maken er superhelden in zwarte glitterpakjes en dat is gewoon niet interessant." Bron: The Guardian