Barco heeft op 31 januari de verkoop van zijn defensie en luchtvaartafdeling aan het Amerikaanse Esterline afgerond. Daarmee is de kleinste historische activiteitentak van Barco de deur uit. Esterline Group neemt alle werknemers, activiteiten en alle openstaande orders over. De verkoopprijs van 150 miljoen euro is gestort. Defensie en luchtvaart waren in 2013 goed voor 149,7 miljoen (-10%) omzet en 20,2 miljoen (+15%) aan bedrijfskasstroom (ebitda).

Barco heeft nu nog drie hoofdactiviteiten: de digitale cinema en aanverwanten, projectie en visualisatie in een bedrijfsomgeving en beeldschermen en tablets voor de gezondheidszorg. "Barco brengt momenteel haar organisatiestructuur in lijn met de nieuwe situatie", melden de Kortrijkzanen in een persmededeling. De 150 miljoen zal Barco investeren in "groei-initiatieven" in de drie divisies.

Met de transactie versterkt Esterline zijn positie in Europa. De beursgenoteerde groep met zijn 12.000 werknemers haalt 40 procent van zijn omzet uit militaire toepassingen, evenveel uit burgerlijke luchtvaart en 20 procent uit industriële toepassingen. Het is een toeleverancier van componenten, sensoren en subsystemen en van geavanceerde materialen. (BL)

Barco heeft op 31 januari de verkoop van zijn defensie en luchtvaartafdeling aan het Amerikaanse Esterline afgerond. Daarmee is de kleinste historische activiteitentak van Barco de deur uit. Esterline Group neemt alle werknemers, activiteiten en alle openstaande orders over. De verkoopprijs van 150 miljoen euro is gestort. Defensie en luchtvaart waren in 2013 goed voor 149,7 miljoen (-10%) omzet en 20,2 miljoen (+15%) aan bedrijfskasstroom (ebitda). Barco heeft nu nog drie hoofdactiviteiten: de digitale cinema en aanverwanten, projectie en visualisatie in een bedrijfsomgeving en beeldschermen en tablets voor de gezondheidszorg. "Barco brengt momenteel haar organisatiestructuur in lijn met de nieuwe situatie", melden de Kortrijkzanen in een persmededeling. De 150 miljoen zal Barco investeren in "groei-initiatieven" in de drie divisies. Met de transactie versterkt Esterline zijn positie in Europa. De beursgenoteerde groep met zijn 12.000 werknemers haalt 40 procent van zijn omzet uit militaire toepassingen, evenveel uit burgerlijke luchtvaart en 20 procent uit industriële toepassingen. Het is een toeleverancier van componenten, sensoren en subsystemen en van geavanceerde materialen. (BL)