Eerst even rekenen. Een kantoor met minder dan 12 m² per persoon kan geluidshinder moeilijk voorkomen. Ook de hoogte is belangrijk: een ruimte van 20 m² heeft genoeg aan 2,70 meter, maar voor een oppervlakte van 300 m² volstaat dat niet.

Absorberende materialen. Vooral kantoren met veel glaspartijen hebben last van weerkaatsend geluid. Vast tapijt is dan onmisbaar om de klank te absorberen. Ook op het plafond kan een geluidsabsorberende bedekking worden aangebracht.

Muziek door luidsprekers? Over muziek in de werkruimte zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden een beetje muziek op de achtergrond kalmerend, anderen ergeren zich aan de constante afleiding. Laat bij de inrichting van het pand in elk geval kabels leggen, voor het geval dat.

Beperk de circulatie. Iedereen moet zich zo veel mogelijk via dezelfde zones bewegen van a naar b, zodat de neiging om bij iemands bureau stil te houden vermindert. Door een consequent gebruik van kleuren en licht kunt u zulke zones creëren.

Richt vergaderruimtes in. Veel irritatie komt voort uit spontane gesprekken van mensen die elkaar tegenkomen. Voorzie daarom in voldoende vergaderruimtes, waar collega's ook voor relatief informele contacten terechtkunnen. Ook kleinere ruimtes zijn handig voor mensen die lang moeten telefoneren.

Bron: Journaldunet.com

Eerst even rekenen. Een kantoor met minder dan 12 m² per persoon kan geluidshinder moeilijk voorkomen. Ook de hoogte is belangrijk: een ruimte van 20 m² heeft genoeg aan 2,70 meter, maar voor een oppervlakte van 300 m² volstaat dat niet. Absorberende materialen. Vooral kantoren met veel glaspartijen hebben last van weerkaatsend geluid. Vast tapijt is dan onmisbaar om de klank te absorberen. Ook op het plafond kan een geluidsabsorberende bedekking worden aangebracht. Muziek door luidsprekers? Over muziek in de werkruimte zijn de meningen verdeeld. Sommigen vinden een beetje muziek op de achtergrond kalmerend, anderen ergeren zich aan de constante afleiding. Laat bij de inrichting van het pand in elk geval kabels leggen, voor het geval dat. Beperk de circulatie. Iedereen moet zich zo veel mogelijk via dezelfde zones bewegen van a naar b, zodat de neiging om bij iemands bureau stil te houden vermindert. Door een consequent gebruik van kleuren en licht kunt u zulke zones creëren. Richt vergaderruimtes in. Veel irritatie komt voort uit spontane gesprekken van mensen die elkaar tegenkomen. Voorzie daarom in voldoende vergaderruimtes, waar collega's ook voor relatief informele contacten terechtkunnen. Ook kleinere ruimtes zijn handig voor mensen die lang moeten telefoneren. Bron: Journaldunet.com