Obama stelde het bedrag voorop van 33 miljard dollar (ruim 23 miljard euro), waarvan 14 miljard dollar komt van Amerikaanse bedrijven.

Het gaat dan onder meer om investeringen van grote concerns zoals Coca-Cola, Wal-Mart en General Electric (GE).

Volgens president Obama is het belangrijk om de economische banden met Afrika aan te halen. Op dit ogenblik blijft de handel tussen de VS en Afrika beperkt tot het niveau van de handel met bijvoorbeeld Brazilië. Bovendien gaat slechts 1 procent van de Amerikaanse export naar Sub-Saharaans Afrika. "We moeten beter doen, veel beter", aldus Obama op de driedaagse Afro-Amerikaanse top. Daarom zal de VS bijvoorbeeld ook 7 miljard dollar pompen in de promotie van Amerikaanse export naar Afrika.

Zo'n vijftig leiders van Afrikaanse landen zijn in de Amerikaanse hoofdstad aanwezig voor de vergadering. (Belga/RR)

Obama stelde het bedrag voorop van 33 miljard dollar (ruim 23 miljard euro), waarvan 14 miljard dollar komt van Amerikaanse bedrijven. Het gaat dan onder meer om investeringen van grote concerns zoals Coca-Cola, Wal-Mart en General Electric (GE). Volgens president Obama is het belangrijk om de economische banden met Afrika aan te halen. Op dit ogenblik blijft de handel tussen de VS en Afrika beperkt tot het niveau van de handel met bijvoorbeeld Brazilië. Bovendien gaat slechts 1 procent van de Amerikaanse export naar Sub-Saharaans Afrika. "We moeten beter doen, veel beter", aldus Obama op de driedaagse Afro-Amerikaanse top. Daarom zal de VS bijvoorbeeld ook 7 miljard dollar pompen in de promotie van Amerikaanse export naar Afrika. Zo'n vijftig leiders van Afrikaanse landen zijn in de Amerikaanse hoofdstad aanwezig voor de vergadering. (Belga/RR)