Het EUIPO becijferde de prijs van namaak in Europa en analyseerde daarvoor dertien kwetsbare sectoren. De sectoren die het zwaarst getroffen zijn, zijn farma (879 miljoen), kledij (596 miljoen) en cosmetica (240 miljoen). Voor de Europese economie is er sprake van een direct jaarlijks verlies van 7,5 procent van de verkoop.

Namaak heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Fabrikanten produceren minder gezien het aandeel van hun verkopen door namaakproducten, en hebben daarom minder werknemers in dienst. Het Europese onderzoek spreekt van 435.000 jobs die verloren gaan door de namaakverkoop.

Het EUIPO becijferde de prijs van namaak in Europa en analyseerde daarvoor dertien kwetsbare sectoren. De sectoren die het zwaarst getroffen zijn, zijn farma (879 miljoen), kledij (596 miljoen) en cosmetica (240 miljoen). Voor de Europese economie is er sprake van een direct jaarlijks verlies van 7,5 procent van de verkoop.Namaak heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Fabrikanten produceren minder gezien het aandeel van hun verkopen door namaakproducten, en hebben daarom minder werknemers in dienst. Het Europese onderzoek spreekt van 435.000 jobs die verloren gaan door de namaakverkoop.