In de documenten staat verder dat Musk overwoog om Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen en dat de financiering verzekerd was. 'Er was steun van investeerders.' De tweet van Musk zorgde voor flinke koersbewegingen van Tesla en de Amerikaanse beurswaakhond SEC beschuldigde hem van fraude.

Musk en Tesla sloten een schikking met de SEC van 40 miljoen dollar en hij trad af als voorzitter van het bedrijf voor een periode van drie jaar. Volgens de rechtbankpapieren had Musk financiële steun van het Saudische staatsinvesteringsfonds bij het van de beurs halen van Tesla.

Enkele weken na het verzenden van het Twitterbericht maakte de topman bekend dat Tesla toch op Wall Street blijft genoteerd. Een groep investeerders heeft Musk en Tesla aangeklaagd omdat de tweet voor miljarden dollars aan schade veroorzaakt zou hebben. Zij hebben de tweets van Musk vals en misleidend genoemd. Een rechtszaak zou in mei moeten gaan beginnen in San Francisco.

In de documenten staat verder dat Musk overwoog om Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen en dat de financiering verzekerd was. 'Er was steun van investeerders.' De tweet van Musk zorgde voor flinke koersbewegingen van Tesla en de Amerikaanse beurswaakhond SEC beschuldigde hem van fraude. Musk en Tesla sloten een schikking met de SEC van 40 miljoen dollar en hij trad af als voorzitter van het bedrijf voor een periode van drie jaar. Volgens de rechtbankpapieren had Musk financiële steun van het Saudische staatsinvesteringsfonds bij het van de beurs halen van Tesla. Enkele weken na het verzenden van het Twitterbericht maakte de topman bekend dat Tesla toch op Wall Street blijft genoteerd. Een groep investeerders heeft Musk en Tesla aangeklaagd omdat de tweet voor miljarden dollars aan schade veroorzaakt zou hebben. Zij hebben de tweets van Musk vals en misleidend genoemd. Een rechtszaak zou in mei moeten gaan beginnen in San Francisco.