De regering-Michel stapt af van haar plannen om de fiscale vrijstelling van het spaarboekje uit te breiden naar obligaties en aandelen. 'Dat plan is afgevoerd wegens de te hoge kostprijs', klinkt het in regeringskringen, zo meldt De Tijd.

'Slapend spaargeld'

In de formateursnota van Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) stond nochtans duidelijk dat de regering van plan was de bestaande fiscale vrijstelling voor het spaarboekje uit te breiden naar 'alle inkomsten van roerende goederen'. Het idee was om op die manier de miljarden euro's 'slapend' spaargeld te mobiliseren en af te leiden naar obligaties en aandelen. Zo zou de reële economie worden ondersteund. Maar in het regeerakkoord is daar niets meer van terug te vinden. De regering-Michel koos er op het laatste nippertje voor om het plan te laten varen.

De regering-Michel stapt af van haar plannen om de fiscale vrijstelling van het spaarboekje uit te breiden naar obligaties en aandelen. 'Dat plan is afgevoerd wegens de te hoge kostprijs', klinkt het in regeringskringen, zo meldt De Tijd.In de formateursnota van Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) stond nochtans duidelijk dat de regering van plan was de bestaande fiscale vrijstelling voor het spaarboekje uit te breiden naar 'alle inkomsten van roerende goederen'. Het idee was om op die manier de miljarden euro's 'slapend' spaargeld te mobiliseren en af te leiden naar obligaties en aandelen. Zo zou de reële economie worden ondersteund. Maar in het regeerakkoord is daar niets meer van terug te vinden. De regering-Michel koos er op het laatste nippertje voor om het plan te laten varen.