Het aantal zelfstandigen van 60 en ouder is op tien jaar tijd gestegen met 47 procent, van 101.795 tot 149.227. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vinden zelfstandigen minder snel een overnemer.

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van cijfers van de Rijksdienst voor de Sociale Verzekering van Zelfstandigen. Het aantal zelfstandigen van zestig en ouder steeg met 47 procent, terwijl het totale aantal zelfstandigen slechts met 24 procent toenam. Daardoor is vandaag al 15 procent van de zelfstandigen zestig of ouder, aldus de kranten.

De moeilijkere zoektocht naar overnemers zou mee aan de basis liggen van die cijfers. Volgens het Instituut voor het Familiebedrijf moeten in ons land de komende jaren 20.000 bedrijven op zoek naar een opvolger of overnemer. (Belga/KVDA)

Het aantal zelfstandigen van 60 en ouder is op tien jaar tijd gestegen met 47 procent, van 101.795 tot 149.227. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vinden zelfstandigen minder snel een overnemer. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van cijfers van de Rijksdienst voor de Sociale Verzekering van Zelfstandigen. Het aantal zelfstandigen van zestig en ouder steeg met 47 procent, terwijl het totale aantal zelfstandigen slechts met 24 procent toenam. Daardoor is vandaag al 15 procent van de zelfstandigen zestig of ouder, aldus de kranten. De moeilijkere zoektocht naar overnemers zou mee aan de basis liggen van die cijfers. Volgens het Instituut voor het Familiebedrijf moeten in ons land de komende jaren 20.000 bedrijven op zoek naar een opvolger of overnemer. (Belga/KVDA)