Josef Ackermann, de vroegere topman van Deusche Bank, neemt met onmiddellijke ingang ontslag als voorzitter van de Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance. Hij doet dat nadat financieel directeur Pierre Wauthier uit het leven stapte.

Ackermann zegt diep geschokt te zijn door de dood van Wauthier. 'Ik heb redenen om aan te nemen dat zijn familie vindt dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen, hoe ongegrond sommige beschuldigingen ook zijn,' verduidelijkt hij zijn besluit in een persbericht. 'Daardoor zie ik de mogelijkheid om nog langer succesvol de raad van bestuur te leiden, in vraag gesteld.'

Tom de Swaan, de voormalig financieel directeur van ABN Amro, neemt de taken van Ackermann als waarnemend voorzitter over.

Wauthier werd dinsdag dood aangetroffen in zijn huis bij Zürich. Volgens de politie pleegde hij wellicht zelfmoord. Hij werkte al 17 jaar voor Zurich Insurance en was sinds 2011 financieel directeur (CFO). Hij werd 53 en laat een vrouw en twee kinderen achter.

Wauthier is al de tweede topman van een groot Zwitsers bedrijf op korte tijd die uit het leven stapt. Eind juli werd de bestuursvoorzitter van telecombedrijf Swisscom, Carsten Schloter, dood gevonden. De politie vermoedt geen samenhang tussen beide zaken.

Josef Ackermann, de vroegere topman van Deusche Bank, neemt met onmiddellijke ingang ontslag als voorzitter van de Zwitserse verzekeraar Zurich Insurance. Hij doet dat nadat financieel directeur Pierre Wauthier uit het leven stapte. Ackermann zegt diep geschokt te zijn door de dood van Wauthier. 'Ik heb redenen om aan te nemen dat zijn familie vindt dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen, hoe ongegrond sommige beschuldigingen ook zijn,' verduidelijkt hij zijn besluit in een persbericht. 'Daardoor zie ik de mogelijkheid om nog langer succesvol de raad van bestuur te leiden, in vraag gesteld.' Tom de Swaan, de voormalig financieel directeur van ABN Amro, neemt de taken van Ackermann als waarnemend voorzitter over. Wauthier werd dinsdag dood aangetroffen in zijn huis bij Zürich. Volgens de politie pleegde hij wellicht zelfmoord. Hij werkte al 17 jaar voor Zurich Insurance en was sinds 2011 financieel directeur (CFO). Hij werd 53 en laat een vrouw en twee kinderen achter. Wauthier is al de tweede topman van een groot Zwitsers bedrijf op korte tijd die uit het leven stapt. Eind juli werd de bestuursvoorzitter van telecombedrijf Swisscom, Carsten Schloter, dood gevonden. De politie vermoedt geen samenhang tussen beide zaken.