Marissa Mayer krijgt bij Yahoo! zicht op meer dan 80 miljoen dollar, zo blijkt volgens Amerikaanse media uit haar contract dat werd ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Zo ontvangt ze een jaarsalaris van één miljoen dollar, aangevuld met nog eens twee miljoen per jaar indien ze haar objectieven weet te halen.

Aandelen en opties

Naast haar loon ontvangt ze een aandelenpremie van 12 miljoen dollar, waarvan de helft in aandelen en de helft in opties, die in de komende drie jaar gecasht kunnen worden. Daarbovenop komt een aandelenpremie van 30 miljoen dollar, die ze ontvangt in vijf jaar tijd, en heeft ze uitzicht op nog een extra 12 miljoen dollar.

Alsof dat nog niet volstaat, krijgt ze nog een stapeltje opties ter waarde van 14 miljoen dollar, die ze in de loop der jaren zal kunnen opnemen. Het bedrag komt overeen met de som die ze niet heeft kunnen cashen door haar vertrek bij concurrent Google.

In totaal mag Mayer zich met andere woorden verwachten aan 15 miljoen dollar op vijf jaar, aangevuld met 68 miljoen in aandelen en opties. De uiteindelijke waarde van het pakket hangt uiteraard af van hoe de aandelen van Yahoo! het doen en haar prestaties.

Opvallend: Mayer is reeds de vierde ceo van Yahoo! in evenveel jaar. (KVDA)

Marissa Mayer krijgt bij Yahoo! zicht op meer dan 80 miljoen dollar, zo blijkt volgens Amerikaanse media uit haar contract dat werd ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Zo ontvangt ze een jaarsalaris van één miljoen dollar, aangevuld met nog eens twee miljoen per jaar indien ze haar objectieven weet te halen. Aandelen en opties Naast haar loon ontvangt ze een aandelenpremie van 12 miljoen dollar, waarvan de helft in aandelen en de helft in opties, die in de komende drie jaar gecasht kunnen worden. Daarbovenop komt een aandelenpremie van 30 miljoen dollar, die ze ontvangt in vijf jaar tijd, en heeft ze uitzicht op nog een extra 12 miljoen dollar. Alsof dat nog niet volstaat, krijgt ze nog een stapeltje opties ter waarde van 14 miljoen dollar, die ze in de loop der jaren zal kunnen opnemen. Het bedrag komt overeen met de som die ze niet heeft kunnen cashen door haar vertrek bij concurrent Google. In totaal mag Mayer zich met andere woorden verwachten aan 15 miljoen dollar op vijf jaar, aangevuld met 68 miljoen in aandelen en opties. De uiteindelijke waarde van het pakket hangt uiteraard af van hoe de aandelen van Yahoo! het doen en haar prestaties. Opvallend: Mayer is reeds de vierde ceo van Yahoo! in evenveel jaar. (KVDA)