Dekeyser gaat aan de slag in de durfkapitaalwereld. Hij wordt managing partner in een nieuw fonds van het Nederlandse Life Sciences Partners (LSP). "Rudy was altijd zeer geboeid door de financiering van biotechbedrijven. Het entrepreneurschap roept, en hij waagt de sprong", zegt zijn collega Jo Bury, die terugblikt op "een briljante samenwerking van 22 jaar". Het VIB werd sinds de start in de zomer van 1995 geleid door de tandem Dekeyser-Bury.

"Na 22 jaar uitzonderlijke samenwerking laat ik Jo Bury, mijn spitsbroeder in vele oorlogen, in de steek, maar ik ben een gelukkig man dat hij met mijn opvolger Johan Cardoen een van Vlaanderens meest ervaren biotechmanagers als nieuwe tandemrijder krijgt", zegt Dekeyser.

Cardoen is ook voorzitter van de biotechsectorfederatie FlandersBio. "Maar het is wenselijk dat er vanaf juni een opvolger komt. De voorzitter moet iemand zijn die actief is in een bedrijf", vindt Cardoen.

Het VIB telt 1260 onderzoekers en is de drijvende kracht achter de sterke Vlaamse biotechcluster. Het instituut is opgezet als partnerschap met vier universiteiten, UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen en VUB, op wier campussen de VIB-onderzoekers actief zijn. (Be.L.)

Dekeyser gaat aan de slag in de durfkapitaalwereld. Hij wordt managing partner in een nieuw fonds van het Nederlandse Life Sciences Partners (LSP). "Rudy was altijd zeer geboeid door de financiering van biotechbedrijven. Het entrepreneurschap roept, en hij waagt de sprong", zegt zijn collega Jo Bury, die terugblikt op "een briljante samenwerking van 22 jaar". Het VIB werd sinds de start in de zomer van 1995 geleid door de tandem Dekeyser-Bury. "Na 22 jaar uitzonderlijke samenwerking laat ik Jo Bury, mijn spitsbroeder in vele oorlogen, in de steek, maar ik ben een gelukkig man dat hij met mijn opvolger Johan Cardoen een van Vlaanderens meest ervaren biotechmanagers als nieuwe tandemrijder krijgt", zegt Dekeyser. Cardoen is ook voorzitter van de biotechsectorfederatie FlandersBio. "Maar het is wenselijk dat er vanaf juni een opvolger komt. De voorzitter moet iemand zijn die actief is in een bedrijf", vindt Cardoen. Het VIB telt 1260 onderzoekers en is de drijvende kracht achter de sterke Vlaamse biotechcluster. Het instituut is opgezet als partnerschap met vier universiteiten, UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen en VUB, op wier campussen de VIB-onderzoekers actief zijn. (Be.L.)