Zijn aanstelling moet alleen nog door de top van het Duitse moederbedrijf BASF bekrachtigd worden, maar zou slechts een formaliteit zijn. Van Camp (46) volgt Johan Cardoen op. Die werd benoemd tot co-algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB).

CropDesign, een dochter van BASF Plant Science, telt 140 werknemers. Het Gentse bedrijf kwam versterkt uit een recente herstructurering door BASF van diens divisie plantenbiotech. De komende twee jaar klimt het werknemersbestand van CropDesign wellicht tot 200.

Van Camp behaalde een doctoraat plantenbiotechnologie aan de Gentse universiteit en een MBA van de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij startte zijn carrière bij het VIB en ging in 1998 - als eerste werknemer - aan de slag bij CropDesign als coördinator voor onderzoeksallianties. Drie jaar later werd hij er directeur voor onderzoek en technologieallianties en in 2005 werd hij verantwoordelijk voor business development. Ruim een jaar geleden vertrok hij voor een sabbatical doorspekt met consultancywerk. (Be.L.)

Zijn aanstelling moet alleen nog door de top van het Duitse moederbedrijf BASF bekrachtigd worden, maar zou slechts een formaliteit zijn. Van Camp (46) volgt Johan Cardoen op. Die werd benoemd tot co-algemeen directeur van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). CropDesign, een dochter van BASF Plant Science, telt 140 werknemers. Het Gentse bedrijf kwam versterkt uit een recente herstructurering door BASF van diens divisie plantenbiotech. De komende twee jaar klimt het werknemersbestand van CropDesign wellicht tot 200. Van Camp behaalde een doctoraat plantenbiotechnologie aan de Gentse universiteit en een MBA van de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij startte zijn carrière bij het VIB en ging in 1998 - als eerste werknemer - aan de slag bij CropDesign als coördinator voor onderzoeksallianties. Drie jaar later werd hij er directeur voor onderzoek en technologieallianties en in 2005 werd hij verantwoordelijk voor business development. Ruim een jaar geleden vertrok hij voor een sabbatical doorspekt met consultancywerk. (Be.L.)