De grootste economie ter wereld creëerde in april 244.000 banen, of 10 procent meer dan in maart het geval was. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met 185.000 nieuwe banen.

De stijging komt op rekening van de privésector met een nettogroei van 268.000 banen.

Eerder deze week maakte loonstrokenverwerker ADP het 'officieuze' banenrapport bekend. Met 179.000 nieuwe banen - tewerkstelling bij de overheid niet meegerekend - lag dat rapport onder de verwachtingen van de analisten.

Ondanks de hoger dan verwachte jobcreatie nam de werkloosheidsgraad toe van 8,8 procent in maart tot 9,0 procent in april. Uit het rapport van het ministerie van Arbeid blijkt dat in april ongeveer 13,7 miljoen Amerikanen zonder werk zitten.

Dat de werkloosheidsgraad stijgt terwijl de werkgelegenheid toenemend komt door de instroom van de zogenaamde 'discouraged' (ontmoedigde) werkzoekenden, die de zoektocht naar werk hadden stopgezet. Het aantal langdurige werklozen (27 weken of langer) wordt geraamd op 5,3 miljoen, of 43 procent van het totale aantal werklozen.

Hier vindt u het rapport van het ministerie van Arbeid

De grootste economie ter wereld creëerde in april 244.000 banen, of 10 procent meer dan in maart het geval was. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met 185.000 nieuwe banen. De stijging komt op rekening van de privésector met een nettogroei van 268.000 banen.Eerder deze week maakte loonstrokenverwerker ADP het 'officieuze' banenrapport bekend. Met 179.000 nieuwe banen - tewerkstelling bij de overheid niet meegerekend - lag dat rapport onder de verwachtingen van de analisten. Ondanks de hoger dan verwachte jobcreatie nam de werkloosheidsgraad toe van 8,8 procent in maart tot 9,0 procent in april. Uit het rapport van het ministerie van Arbeid blijkt dat in april ongeveer 13,7 miljoen Amerikanen zonder werk zitten. Dat de werkloosheidsgraad stijgt terwijl de werkgelegenheid toenemend komt door de instroom van de zogenaamde 'discouraged' (ontmoedigde) werkzoekenden, die de zoektocht naar werk hadden stopgezet. Het aantal langdurige werklozen (27 weken of langer) wordt geraamd op 5,3 miljoen, of 43 procent van het totale aantal werklozen.Hier vindt u het rapport van het ministerie van Arbeid