In de 17 landen van de eurozone zaten in april 15,5 miljoen mensen zonder werk. Voor de volledige Europese Unie komt de werkloosheidsgraad uit op 9,4 procent, wat iets lager is dan de 9,5 procent van de afgelopen maanden.

Tussen de verschillende lidstaten zijn er wel grote verschillen merkbaar. De laagste werkloosheidsgraad vind je in Nederland en Oostenrijk (met elk 4,2 procent). De hoogste werkloosheidsgraad noteert Spanje met 20,7 procent werklozen.

Inflatie

De inflatie in de eurozone is in mei op jaarbasis met 2,7 procent gestegen tegenover 2,8 procent in april. Analisten hielden rekening met een sterkere afname van de inflatiedruk. De inflatie blijft in ieder geval - voor de zesde maand op rij - boven het streefdoel van 2 procent die de Europese Centrale Bank (ECB) beleidsmatig nastreeft.

In de 17 landen van de eurozone zaten in april 15,5 miljoen mensen zonder werk. Voor de volledige Europese Unie komt de werkloosheidsgraad uit op 9,4 procent, wat iets lager is dan de 9,5 procent van de afgelopen maanden. Tussen de verschillende lidstaten zijn er wel grote verschillen merkbaar. De laagste werkloosheidsgraad vind je in Nederland en Oostenrijk (met elk 4,2 procent). De hoogste werkloosheidsgraad noteert Spanje met 20,7 procent werklozen.InflatieDe inflatie in de eurozone is in mei op jaarbasis met 2,7 procent gestegen tegenover 2,8 procent in april. Analisten hielden rekening met een sterkere afname van de inflatiedruk. De inflatie blijft in ieder geval - voor de zesde maand op rij - boven het streefdoel van 2 procent die de Europese Centrale Bank (ECB) beleidsmatig nastreeft.