De werkgelegenheid in de eurozone is in het laatste kwartaal van 2015 met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. In de volledige Europese Unie nam de werkgelegenheidsgraad in dezelfde periode toe met 0,1 procent. In het derde kwartaal van vorig jaar werd er zowel in de eurozone als de EU een toename geregistreerd met 0,3 procent.

In vergelijking met het laatste kwartaal van 2014 klokte de werkgelegenheid tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar respectievelijk 1,2 procent (eurozone) en 1 procent (EU) hoger af.

Eurostat schat het aantal werkende mannen en vrouwen in Europa in het vierde kwartaal van 2015 op 229,9 miljoen, van wie 151,9 miljoen in de eurozone.

werkgelegenheid Europa, eurostat
werkgelegenheid Europa © eurostat

Van alle lidstaten waarvan gegevens beschikbaar zijn, nam de werkgelegenheid het meest toe in Malta (+1,7 procent) en Kroatië (+0,8 procent), gevolgd door Spanje, Luxemburg, Polen, Portugal en Zweden (alle met een toename met 0,7 procent). In Estland (-2,4 procent), het Verenigd Koninkrijk (-1,0 procent) en Litouwen (-0,3 procent) nam de werkgelegenheid af. (BO)

De werkgelegenheid in de eurozone is in het laatste kwartaal van 2015 met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. In de volledige Europese Unie nam de werkgelegenheidsgraad in dezelfde periode toe met 0,1 procent. In het derde kwartaal van vorig jaar werd er zowel in de eurozone als de EU een toename geregistreerd met 0,3 procent.In vergelijking met het laatste kwartaal van 2014 klokte de werkgelegenheid tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar respectievelijk 1,2 procent (eurozone) en 1 procent (EU) hoger af.Eurostat schat het aantal werkende mannen en vrouwen in Europa in het vierde kwartaal van 2015 op 229,9 miljoen, van wie 151,9 miljoen in de eurozone.Van alle lidstaten waarvan gegevens beschikbaar zijn, nam de werkgelegenheid het meest toe in Malta (+1,7 procent) en Kroatië (+0,8 procent), gevolgd door Spanje, Luxemburg, Polen, Portugal en Zweden (alle met een toename met 0,7 procent). In Estland (-2,4 procent), het Verenigd Koninkrijk (-1,0 procent) en Litouwen (-0,3 procent) nam de werkgelegenheid af. (BO)