Wellink voegde eraan toe dat nationaliteit geen rol mag spelen in de keuze van een nieuwe ECB-voorzitter, maar dat het moet gaan om wie de beste kandidaat is.

Onlangs verklaarde de Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager nog dat Wellink geen logische kandidaat was omdat de voorganger van Trichet, Wim Duisenberg, al een Nederlander was.

De opvolging van de ECB-voorzitter is een "complexe procedure en maakt vaak deel uit van een groter onderhandelingspakket", aldus Wellink dinsdag tijdens een bijeenkomst aan de Universiteit van Amsterdam.

De hoogste prioriteit voor de ECB is volgens Wellink een oplossing te vinden voor de problemen in de eurozone. "Europa staat voor gigantische uitdagingen, dat is veruit de hoogste prioriteit," luidt het.

Bron: Dow Jones/fd.nl

Wellink voegde eraan toe dat nationaliteit geen rol mag spelen in de keuze van een nieuwe ECB-voorzitter, maar dat het moet gaan om wie de beste kandidaat is. Onlangs verklaarde de Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager nog dat Wellink geen logische kandidaat was omdat de voorganger van Trichet, Wim Duisenberg, al een Nederlander was. De opvolging van de ECB-voorzitter is een "complexe procedure en maakt vaak deel uit van een groter onderhandelingspakket", aldus Wellink dinsdag tijdens een bijeenkomst aan de Universiteit van Amsterdam. De hoogste prioriteit voor de ECB is volgens Wellink een oplossing te vinden voor de problemen in de eurozone. "Europa staat voor gigantische uitdagingen, dat is veruit de hoogste prioriteit," luidt het.Bron: Dow Jones/fd.nl