In het opiniestuk haalt Warren Buffet de gebeurtenissen aan van het najaar 2008: de hypotheekgiganten Fannie Mae en Freddie Mac zaten aan de grond, vele banken waren aan het crashen en het faillissement van zakenbank Lehman Brothers dreigde Wall Street compleet onderuit te halen. Bovendien was A.I.G., een van de grootste verzekeraars, op sterven na dood.

Die financiële crisis dreigde de economie compleet te ontwrichten en Buffet zegt dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn eer ook zijn holding Berkshire Hathaway zou worden meegesleurd in de val van de wereldeconomie.

Buffet zegt dat enkel de Amerikaanse overheid een rots in de branding kon zijn. "Toen de crisis uitbrak, was ik er van overtuigd dat de overheid zou inzien welke verantwoordelijkheid ze zou moeten opnemen. Maar de overheid is niet bekend voor haar snelheid en in een crisis telt elke minuut."

Volgens Buffet is de Amerikaanse overheid er in geslaagd doortastend op te treden en de crisis te bezweren. "De mensen zullen achteraf altijd specifieke beslissingen bekritiseren, (...) maar over het algemeen was het beleid erg effectief."

In het opiniestuk bedankt Buffet enkele mensen: de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Ben Bernanke en minister van Financiën Timothy Geithner. Opmerkelijk is ook dat hij ex-president George W. Bush bedankt voor zijn leiderschap tijdens die periode.

In het opiniestuk haalt Warren Buffet de gebeurtenissen aan van het najaar 2008: de hypotheekgiganten Fannie Mae en Freddie Mac zaten aan de grond, vele banken waren aan het crashen en het faillissement van zakenbank Lehman Brothers dreigde Wall Street compleet onderuit te halen. Bovendien was A.I.G., een van de grootste verzekeraars, op sterven na dood. Die financiële crisis dreigde de economie compleet te ontwrichten en Buffet zegt dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn eer ook zijn holding Berkshire Hathaway zou worden meegesleurd in de val van de wereldeconomie. Buffet zegt dat enkel de Amerikaanse overheid een rots in de branding kon zijn. "Toen de crisis uitbrak, was ik er van overtuigd dat de overheid zou inzien welke verantwoordelijkheid ze zou moeten opnemen. Maar de overheid is niet bekend voor haar snelheid en in een crisis telt elke minuut." Volgens Buffet is de Amerikaanse overheid er in geslaagd doortastend op te treden en de crisis te bezweren. "De mensen zullen achteraf altijd specifieke beslissingen bekritiseren, (...) maar over het algemeen was het beleid erg effectief." In het opiniestuk bedankt Buffet enkele mensen: de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank Ben Bernanke en minister van Financiën Timothy Geithner. Opmerkelijk is ook dat hij ex-president George W. Bush bedankt voor zijn leiderschap tijdens die periode.