De 47-jarige McMillon, die al wordt beschouwd als een veteraan bij Wal-Mart, neemt op 1 februari 2014 het roer over van de huidige 63-jarige CEO Mike Duke. Duke gaat op 31 januari met pensioen, na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van 's werelds grootste retailer.

McMillon, die op dit moment aan het hoofd staat van de internationale afdeling, zal in zijn nieuwe functie onder meer het hoofd moeten bieden aan stevige concurrentie van andere discounters zoals Target Corp. McMillon startte in 1984 bij Wal-Mart als tijdelijke werknemer onderaan de ladder door de rekken aan te vullen. Nadat hij een MBA-graad behaalde kwam hij in 1990 opnieuw in Dienst bij Wal-Mart in een vestiging in Oklahoma.

McMillon is pas de vijfde CEO sinds Sam Walton Wal-Mart in 1962 oprichtte. Mike Duke blijft McMIllon nog een jaar lang adviseren (BO/Reuters)

De 47-jarige McMillon, die al wordt beschouwd als een veteraan bij Wal-Mart, neemt op 1 februari 2014 het roer over van de huidige 63-jarige CEO Mike Duke. Duke gaat op 31 januari met pensioen, na vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van 's werelds grootste retailer. McMillon, die op dit moment aan het hoofd staat van de internationale afdeling, zal in zijn nieuwe functie onder meer het hoofd moeten bieden aan stevige concurrentie van andere discounters zoals Target Corp. McMillon startte in 1984 bij Wal-Mart als tijdelijke werknemer onderaan de ladder door de rekken aan te vullen. Nadat hij een MBA-graad behaalde kwam hij in 1990 opnieuw in Dienst bij Wal-Mart in een vestiging in Oklahoma.McMillon is pas de vijfde CEO sinds Sam Walton Wal-Mart in 1962 oprichtte. Mike Duke blijft McMIllon nog een jaar lang adviseren (BO/Reuters)