De Amerikanen krijgen voor de vierde opeenvolgende maand af te rekenen met banenverlies. Bovendien versnelt het banenverlies in vergelijking met augustus, en dat uitgerekend een maand voor de tussentijdse verkiezingen.

Vooral de publieke sector krijgt het met een banenverlies van 159.000 zwaar te verduren. Dat heeft vooral te maken met een groot aantal tijdelijke contracten dat niet werd verlengd. Die tijdelijke contracten werden in het leven geroepen voor de tienjaarlijkse volkstelling in de VS.

De privésector bleef dan wel personeel in dienst nemen, het aanwerven verliep minder snel dan de vorige maanden het geval was. Uiteindelijk bedroeg de nettojobcreatie in september 64.000 banen, wat minder is dan de 74.000 banen die analisten hadden verwacht.

Ondanks het teleurstellende banenrapport blijft de werkloosheidsgraad in de VS stabiel op 9,6 procent.

De Amerikanen krijgen voor de vierde opeenvolgende maand af te rekenen met banenverlies. Bovendien versnelt het banenverlies in vergelijking met augustus, en dat uitgerekend een maand voor de tussentijdse verkiezingen.Vooral de publieke sector krijgt het met een banenverlies van 159.000 zwaar te verduren. Dat heeft vooral te maken met een groot aantal tijdelijke contracten dat niet werd verlengd. Die tijdelijke contracten werden in het leven geroepen voor de tienjaarlijkse volkstelling in de VS. De privésector bleef dan wel personeel in dienst nemen, het aanwerven verliep minder snel dan de vorige maanden het geval was. Uiteindelijk bedroeg de nettojobcreatie in september 64.000 banen, wat minder is dan de 74.000 banen die analisten hadden verwacht. Ondanks het teleurstellende banenrapport blijft de werkloosheidsgraad in de VS stabiel op 9,6 procent.