Het Engelse advocatenbureau, Thomas Mansfield vroeg twintig afgestudeerde vrouwen naar de meest beledigende opmerkingen die ze ooit hebben gekregen tijdens een sollicitatiegesprek. Uit die enquête blijkt dat seksisme nog lang niet uit de boze is tijdens een sollicitatie.

Dit zijn de meest seksistische vragen die de vrouwen ooit al eens moesten beantwoorden:

  • Zou je ooit daten met een collega?
  • Wil je binnenkort kinderen?
  • Wil je volgende keer meer make-up dragen?
  • Ben je bereid om met klanten te flirten?
  • Heb je vaak last van PMS?

"Veel vrouwen hebben al eens te maken gekregen met ongepaste vragen of opmerkingen tijdens een sollicitatiegesprek", zegt Julie Goodway, een advocate bij Thomas Mansfield aan de Engelse krant The Independent."Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat werkgevers mannelijke sollicitanten bestoken met dergelijke vragen."

Het Engelse advocatenbureau, Thomas Mansfield vroeg twintig afgestudeerde vrouwen naar de meest beledigende opmerkingen die ze ooit hebben gekregen tijdens een sollicitatiegesprek. Uit die enquête blijkt dat seksisme nog lang niet uit de boze is tijdens een sollicitatie. Dit zijn de meest seksistische vragen die de vrouwen ooit al eens moesten beantwoorden:"Veel vrouwen hebben al eens te maken gekregen met ongepaste vragen of opmerkingen tijdens een sollicitatiegesprek", zegt Julie Goodway, een advocate bij Thomas Mansfield aan de Engelse krant The Independent."Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat werkgevers mannelijke sollicitanten bestoken met dergelijke vragen."