Hun aantal groeit ook sneller dan dat van de mannen, al zijn die met 1202 nog altijd flink in de meerderheid. De groei komt vooral van de Aziatische vrouwen. Tien jaar geleden telde Azië slechts 3 vrouwelijke miljardairs, in 2014 waren dat er 25.

Aziatische miljardairs

80 procent van de vrouwelijke miljardairs woont in Europa en de Verenigde Staten. Zij hebben hun fortuin voornamelijk te danken aan een erfenis of een andere meevaller. Slechts 19 procent van de Amerikaanse en 7 procent Europese rijke vrouwen heeft zelf haar rijkdom vergaard. In Azië is dat meer dan de helft.

Uit het rapport blijkt ook dat slechts 44 procent van de miljardairs uit 1995 dat ook in 2014 nog was. Sinds 1995 hebben 289 miljardairs het leven gelaten, zijn 24 fortuinen verloren gegaan door verspreiding in de familie, 73 fortuinen gingen verloren door zakelijke of andere problemen.

Volgens de Zwitserse bank schuilt de grootste uitdaging voor miljardairs in de nalatenschap. Twee op de drie miljardairs zijn ouder dan 60 jaar. Ook de toenemende complexiteit van de belastingen kan voor problemen zorgen. (NS)

Hun aantal groeit ook sneller dan dat van de mannen, al zijn die met 1202 nog altijd flink in de meerderheid. De groei komt vooral van de Aziatische vrouwen. Tien jaar geleden telde Azië slechts 3 vrouwelijke miljardairs, in 2014 waren dat er 25. 80 procent van de vrouwelijke miljardairs woont in Europa en de Verenigde Staten. Zij hebben hun fortuin voornamelijk te danken aan een erfenis of een andere meevaller. Slechts 19 procent van de Amerikaanse en 7 procent Europese rijke vrouwen heeft zelf haar rijkdom vergaard. In Azië is dat meer dan de helft.Uit het rapport blijkt ook dat slechts 44 procent van de miljardairs uit 1995 dat ook in 2014 nog was. Sinds 1995 hebben 289 miljardairs het leven gelaten, zijn 24 fortuinen verloren gegaan door verspreiding in de familie, 73 fortuinen gingen verloren door zakelijke of andere problemen. Volgens de Zwitserse bank schuilt de grootste uitdaging voor miljardairs in de nalatenschap. Twee op de drie miljardairs zijn ouder dan 60 jaar. Ook de toenemende complexiteit van de belastingen kan voor problemen zorgen. (NS)