Dat deelt Zurich Insurance maandag mee. Pierre Wauthier werd eind augustus in zijn woning dood aangetroffen. Wauthier werkte 17 jaar voor Zurich Insurance en was sinds 2011 financieel directeur (CFO). Hij werd 53 en liet een vrouw en twee kinderen achter.

Kort na het overlijden van Wauthier stapte Ackermann op bij de Zwitserse verzekeraar. Als reden voor zijn vertrek noemde hij de mogelijke beschuldigingen tegen hem in verband met de zelfmoord van de financieel directeur.

De Zwitserse toezichthouder op de financiële markt (Finma) voerde het onderzoek naar de zelfmoordzaak uit.

De Zwitser Ackermann stapte in mei 2012 op bij Deutsche Bank, na er tien jaar lang aan de top te hebben gestaan.

Tom de Swaan, de voormalige financieel directeur van ABN Amro, nam de taken van Ackermann als waarnemend voorzitter bij Zurich Insurance over. (Belga/BO)

Dat deelt Zurich Insurance maandag mee. Pierre Wauthier werd eind augustus in zijn woning dood aangetroffen. Wauthier werkte 17 jaar voor Zurich Insurance en was sinds 2011 financieel directeur (CFO). Hij werd 53 en liet een vrouw en twee kinderen achter. Kort na het overlijden van Wauthier stapte Ackermann op bij de Zwitserse verzekeraar. Als reden voor zijn vertrek noemde hij de mogelijke beschuldigingen tegen hem in verband met de zelfmoord van de financieel directeur.De Zwitserse toezichthouder op de financiële markt (Finma) voerde het onderzoek naar de zelfmoordzaak uit. De Zwitser Ackermann stapte in mei 2012 op bij Deutsche Bank, na er tien jaar lang aan de top te hebben gestaan. Tom de Swaan, de voormalige financieel directeur van ABN Amro, nam de taken van Ackermann als waarnemend voorzitter bij Zurich Insurance over. (Belga/BO)