Vincent Tan legt 5 miljoen euro op tafel om voetbalclub KV Kortrijk over te nemen van de familie Degrijse. Voor Tan is dat een peulschil. Zijn fortuin wordt geschat op 1,19 miljard dollar. De Aziaat Tan heeft in Europa ook al de controle over de Britse voetbalclub Cardiff City en over FK Sarajevo.

Vincent Tan is de eerste Forbes-miljardair in het Belgische voetbal. Het magazine Forbes publiceert jaarlijks een lijst van de rijkste mensen ter wereld. De nummer één in de prestigieuze ranglijst is nog altijd Microsoft-topman Bill Gates, met een vermogen van 80 miljard dollar. Vincent Tan figureert op plaats 1533.

Opvallend is wel dat Tan een duik nam in vergelijking met 2014, toen hij nog op plaats 1092 stond. De Maleisiër heeft volgens Forbes zijn fortuin in één jaar met 400 miljoen dollar zien slinken. Ook in de klassering van rijkste vijftig Maleisische zakenmensen valt hij terug van plaats 11 naar 14. Daarmee moet hij zijn jongere broer Danny Tan voor laten gaan.

De val in de lijst heeft te maken met minwaarden op vastgoed en vooral met de beursintroductie van de e-paymentproviderMol Global op Nasdaq in oktober 2014. Het aandeel kelderde na de bekendmaking van lager dan verwachte winstcijfers, het opstappen van de financieel directeur en stuntelige communicatie over de consolidatie. Tan heeft al verklaard dat hij een goed oog heeft in het herstel van het aandeel.

Vincent Tan begon op zijn zeventiende te werken als bankklerk. De basis van zijn fortuin en imperium legde hij toen hij 29 jaar was. Toen verwierf hij de franchising van de McDonald's-vestigingen in Maleisië. Ook bij de privatisering van National Toto, de nationale loterij in Maleisië, in 1985 haalde hij de buit binnen. Vandaag is zijn holding Berjaya ook actief in het hotelwezen.

In Maleisië heeft Vincent Tan een reputatie om u tegen te zeggen en onderhoudt hij nauwe banden met het politieke establishment.

Vincent Tan legt 5 miljoen euro op tafel om voetbalclub KV Kortrijk over te nemen van de familie Degrijse. Voor Tan is dat een peulschil. Zijn fortuin wordt geschat op 1,19 miljard dollar. De Aziaat Tan heeft in Europa ook al de controle over de Britse voetbalclub Cardiff City en over FK Sarajevo. Vincent Tan is de eerste Forbes-miljardair in het Belgische voetbal. Het magazine Forbes publiceert jaarlijks een lijst van de rijkste mensen ter wereld. De nummer één in de prestigieuze ranglijst is nog altijd Microsoft-topman Bill Gates, met een vermogen van 80 miljard dollar. Vincent Tan figureert op plaats 1533. Opvallend is wel dat Tan een duik nam in vergelijking met 2014, toen hij nog op plaats 1092 stond. De Maleisiër heeft volgens Forbes zijn fortuin in één jaar met 400 miljoen dollar zien slinken. Ook in de klassering van rijkste vijftig Maleisische zakenmensen valt hij terug van plaats 11 naar 14. Daarmee moet hij zijn jongere broer Danny Tan voor laten gaan. De val in de lijst heeft te maken met minwaarden op vastgoed en vooral met de beursintroductie van de e-paymentproviderMol Global op Nasdaq in oktober 2014. Het aandeel kelderde na de bekendmaking van lager dan verwachte winstcijfers, het opstappen van de financieel directeur en stuntelige communicatie over de consolidatie. Tan heeft al verklaard dat hij een goed oog heeft in het herstel van het aandeel. Vincent Tan begon op zijn zeventiende te werken als bankklerk. De basis van zijn fortuin en imperium legde hij toen hij 29 jaar was. Toen verwierf hij de franchising van de McDonald's-vestigingen in Maleisië. Ook bij de privatisering van National Toto, de nationale loterij in Maleisië, in 1985 haalde hij de buit binnen. Vandaag is zijn holding Berjaya ook actief in het hotelwezen. In Maleisië heeft Vincent Tan een reputatie om u tegen te zeggen en onderhoudt hij nauwe banden met het politieke establishment.