De beurzen trappen wereldwijd 2016 af met bloedrode cijfers. De aanstoker van de neergang blijft, net als in 2015, een haperende Chinese economie. Maandag werd de handel op de Chinese beurzen zelfs opgeschort, toen het verlies opliep tot 7 procent. Ook de oplopende spanningen tussen de aartsrivalen Saoedi-Arabië en Iran verzuurden het sentiment.

Forse verliezen dus voor klein en groot in de eerste week van het nieuwe jaar. Die verliezen gelden ook voor de allerrijksten, blijkt uit de 'Bloomberg Billionaires Index'.

Jeff Bezos, oprichter van Amazon.com, leidde de dans tijdens de eerste rode beursdag van het jaar 2016 met een verlies van 3,7 miljard dollar, nadat het aandeel van 's werelds grootste online retailer met 5,8 procent was gedaald. Het nettovermogen van Bezos werd maandag geraamd op 56 miljard dollar.

Jeff Bezos verliest 3,7 miljard dollar van zijn vermogen tot 56 miljard dollar

Amancio Ortega verliest 2,5 dollar van zijn vermogen tot 70,4 miljard dollar

Warren Buffett verliest 870 miljoen dollar van zijn vermogen tot 61,4 miljard dollar

Carlos Slim verliest 868 miljoen dollar tot 51,4 miljard dollar

Bill Gates verliest 739 miljoen dollar tot 83 miljard dollar

Amancio Ortega, oprichter van Inditex Groep, zag zijn vermogen met 2,5 miljard dollar verdampen tot 70,4 miljard dollar nadat het aandeel Inditex, de grootste fashion retailer ter wereld, met 3,5 procent was gedaald. De legendarische belegger Warren Buffet, CEO van Berkshire Hathaway Inc, de Mexicaanse zakenman Carlos Slim, en mede-oprichter van Microsoft Bill Gates, de rijkste persoon ter wereld, verloren maandag gezamenlijk 2,5 miljard dollar.

De Bloomberg Billionaires Index brengt dagelijks het vermogen van de 400 rijkste mensen ter wereld in kaart. (Bloomberg/BO)

De beurzen trappen wereldwijd 2016 af met bloedrode cijfers. De aanstoker van de neergang blijft, net als in 2015, een haperende Chinese economie. Maandag werd de handel op de Chinese beurzen zelfs opgeschort, toen het verlies opliep tot 7 procent. Ook de oplopende spanningen tussen de aartsrivalen Saoedi-Arabië en Iran verzuurden het sentiment. Forse verliezen dus voor klein en groot in de eerste week van het nieuwe jaar. Die verliezen gelden ook voor de allerrijksten, blijkt uit de 'Bloomberg Billionaires Index'.Jeff Bezos, oprichter van Amazon.com, leidde de dans tijdens de eerste rode beursdag van het jaar 2016 met een verlies van 3,7 miljard dollar, nadat het aandeel van 's werelds grootste online retailer met 5,8 procent was gedaald. Het nettovermogen van Bezos werd maandag geraamd op 56 miljard dollar. Amancio Ortega, oprichter van Inditex Groep, zag zijn vermogen met 2,5 miljard dollar verdampen tot 70,4 miljard dollar nadat het aandeel Inditex, de grootste fashion retailer ter wereld, met 3,5 procent was gedaald. De legendarische belegger Warren Buffet, CEO van Berkshire Hathaway Inc, de Mexicaanse zakenman Carlos Slim, en mede-oprichter van Microsoft Bill Gates, de rijkste persoon ter wereld, verloren maandag gezamenlijk 2,5 miljard dollar. De Bloomberg Billionaires Index brengt dagelijks het vermogen van de 400 rijkste mensen ter wereld in kaart. (Bloomberg/BO)