Vandeurzen lag eind april al in poleposition om Herman Daems op te volgen, maar het is uiteindelijk de Vlaamse regering die vrijdag beslist heeft om de gewezen voorzitter van het ondernemersnetwerk Voka voor te dragen voor die functie. De Vlaamse overheid beheert, via de Vlaamse ParticipatieMaatschappij (VPM), 27 procent van de aandelen van de beursgenoteerde GIMV.

De mandaten van de vijf VPM-bestuurders, die statutair ook bestuurder bij de GIMV zijn, lopen op 28 juni af. Vier van hen konden niet herbenoemd worden, omdat er bij de GIMV een leeftijdsgrens van 65 jaar geldt voor bestuurders.

De Vlaamse regering draagt nu vier nieuwe VPM-bestuurders voor.
Urbain Vandeurzen van het technologiebedrijf LMS International zal Herman Daems opvolgen als voorzitter van VPM en van de GIMV. Fondsenbeheerder Francis Vanderhoydonck wordt ondervoorzitter. Ook professor en gewezen Kamerlid voor de sp.a Christine Van Broeckhoven krijgt een zitje in de raad van bestuur van de GIMV, net als Johan Van den Driessche, gewezen professor aan de VLEKHO en UAMS. Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium, wordt als enige van de uittredende VPM-bestuurders herbenoemd.

Vandeurzen lag eind april al in poleposition om Herman Daems op te volgen, maar het is uiteindelijk de Vlaamse regering die vrijdag beslist heeft om de gewezen voorzitter van het ondernemersnetwerk Voka voor te dragen voor die functie. De Vlaamse overheid beheert, via de Vlaamse ParticipatieMaatschappij (VPM), 27 procent van de aandelen van de beursgenoteerde GIMV. De mandaten van de vijf VPM-bestuurders, die statutair ook bestuurder bij de GIMV zijn, lopen op 28 juni af. Vier van hen konden niet herbenoemd worden, omdat er bij de GIMV een leeftijdsgrens van 65 jaar geldt voor bestuurders. De Vlaamse regering draagt nu vier nieuwe VPM-bestuurders voor. Urbain Vandeurzen van het technologiebedrijf LMS International zal Herman Daems opvolgen als voorzitter van VPM en van de GIMV. Fondsenbeheerder Francis Vanderhoydonck wordt ondervoorzitter. Ook professor en gewezen Kamerlid voor de sp.a Christine Van Broeckhoven krijgt een zitje in de raad van bestuur van de GIMV, net als Johan Van den Driessche, gewezen professor aan de VLEKHO en UAMS. Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium, wordt als enige van de uittredende VPM-bestuurders herbenoemd.