Marcel Buelens, de CEO van afhandelaar Swissport België, verlaat het bedrijf eind augustus. Dat meldt de Franstalige zakenkrant L'Echo op basis van verscheidene bronnen.

Volgens de krant besliste Buelens zelf om te vertrekken 'voor een nieuwe, nog boeiendere job'. Het vertrek is volgens waarnemers het gevolg van de sociale spanningen die al enkele maanden woeden in het bedrijf.

Het sociaal klimaat bij Swissport België is gespannen sinds de overname van Flightcare België in september vorig jaar. In mei nog werden bijna 20.000 passagiers getroffen door een meerdaagse staking. Minstens 10.000 stuks bagage bleven toen achter op Brussels Airport.

Maandag kondigde de directie aan dat ze het aantal interim- en studentencontracten zou terugdringen. Ze wil de contracten van de geregelde uitzendcontracten tot 75 procent beperken tijdens de maand augustus, omdat het aantal te behandelen vluchten met 15 procent is gedaald. Die aankondiging leidde tot woede en onzekerheid bij de werknemers. (Belga/BO)

Marcel Buelens, de CEO van afhandelaar Swissport België, verlaat het bedrijf eind augustus. Dat meldt de Franstalige zakenkrant L'Echo op basis van verscheidene bronnen.Volgens de krant besliste Buelens zelf om te vertrekken 'voor een nieuwe, nog boeiendere job'. Het vertrek is volgens waarnemers het gevolg van de sociale spanningen die al enkele maanden woeden in het bedrijf. Het sociaal klimaat bij Swissport België is gespannen sinds de overname van Flightcare België in september vorig jaar. In mei nog werden bijna 20.000 passagiers getroffen door een meerdaagse staking. Minstens 10.000 stuks bagage bleven toen achter op Brussels Airport. Maandag kondigde de directie aan dat ze het aantal interim- en studentencontracten zou terugdringen. Ze wil de contracten van de geregelde uitzendcontracten tot 75 procent beperken tijdens de maand augustus, omdat het aantal te behandelen vluchten met 15 procent is gedaald. Die aankondiging leidde tot woede en onzekerheid bij de werknemers. (Belga/BO)